"Top Chef". Tak dziś wyglądają zwycięzcy wszystkich edycji. Co u nich słychać?

Hanna Komorowska-Bednarek
Hanna Komorowska-Bednarek
Udostępnij:
"Top Chef" to jeden z najstarszych i najsłynniejszych kulinarnych programów na świecie. W Polsce doczekał się siedmiu edycji. Co dziś słychać u zwycięzców kulinarnego show stacji Polsat? Zobacz jak dziś wyglądają!

"Top Chef" - o czym jest program?

"Top Chef" zadebiutował na antenie Polsatu w 2013 roku. Ilość nadesłanych drogą mailową zgłoszeń przekroczyła najśmielsze oczekiwania stacji. Z ponad 600 zgłoszeń, przez nagrywane w studio ATM castingi przeszło około 300 osób. W drugim etapie wybrano 30, a do finału przeszło już tylko 14 kucharzy, dla których gotowanie pełni w życiu niebagatelną rolę - dla jednych to pasja, dla innych sztuka, a dla jeszcze innych realizacja marzeń.

Zasady programu były proste. W każdym z odcinków na uczestników czekały dwie podstawowe konkurencje gotowania i dogrywki, do których trafiali szefowie, których danie nie zasmakowało jury. Te zresztą, bywało wybredne. Nic dziwnego, bo biorących udział w show oceniali świetni profesjonaliści! Wojciech Amaro, Ewa Wachowicz i Maciej Nowak, do których dołączali w pierwszych dwóch edycjach Joseph Seelesto, w edycjach 3-6 dotychczasowy prowadzący program Grzegorz Łapanowski i w siódmej edycji Robert Sowa.

Uczestnicy gotowali najczęściej pojedynczo, jednak mogą być łączeni w pary oraz grupy na zasadzie "ciągnięcia noży" z nazwami lub innymi oznaczeniami poszczególnych grup.

Top Chef. Rywalizacja na smaki

W finale uczestnicy musieli wydać określoną liczbę dań, co 8 minut każde (wraz z pomocnikiem, czyli zawodnikiem, który wcześniej odpadł). Ten, kto według jury przygotował najlepszy zestaw – wygrywał.

Jak się okazuje, zwycięzcy dotychczasowych siedmiu edycji (w edycji „G” brały udział gwiazdy), radzą sobie całkiem dobrze! Każdy z szefów kuchni, zwycięzca, rozwinął skrzydła i nie zmarnował ani dnia po zakończeniu programu, doskonaląc swoje i tak fantastyczne kulinarne umiejętności.

Zwycięzcy Top Chef po latach. Co robią i jak wyglądają?

Martin Gimenez-Castro, który zwyciężył pierwszą polską edycję show w 2013 roku, założył swoją własną restaurację – Sewiche Bar w Warszawie. Choć publiczność mogła zapamiętać go jako większego mężczyznę – jakiś czas temu mocno schudł.

W edycji drugiej nagrywanej wiosną 2014 roku top chefem został Sebastian Olma. Mężczyzna szefuje kuchni w restauracji Head Chef, występuje w "Dzień Dobry TVN" i z chęcią prowadzi swoje profile w mediach społecznościowych. Co robią i jak wyglądają zwycięzcy pozostałych edycji? Zobacz w naszej galerii.

"Top Chef". Tak dziś wyglądają zwycięzcy wszystkich edycji. ...

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na Twitterze!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na Twiterze!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Paweł Deląg o reparacjach dla Polski - skrót

Komentarze

Komentowanie artykułów jest możliwe wyłącznie dla zalogowanych Użytkowników. Cenimy wolność słowa i nieskrępowane dyskusje, ale serdecznie prosimy o przestrzeganie kultury osobistej, dobrych obyczajów i reguł prawa. Wszelkie wpisy, które nie są zgodne ze standardami, proszę zgłaszać do moderacji. Zaloguj się lub załóż konto

Nie hejtuj, pisz kulturalne i zgodne z prawem komentarze! Jeśli widzisz niestosowny wpis - kliknij „zgłoś nadużycie”.

Podaj powód zgłoszenia

Nikt jeszcze nie skomentował tego artykułu.
Więcej informacji na stronie głównej Telemagazyn
Dodaj ogłoszenie