
Fot. Krystian Szczęsny/Polsat

MACIEJ ADAMCZYK Wiek: 37 lata
-Maciej Adamczyk to warszawiak z prawej strony Wisły.
-Ma żonę, dwóch synów i magisterkę z kulturoznawstwa.
- Od 13 lat robi stand-up. Poza tym pisze teksty ludziom, „dośmiesza” to co napisali, tworzy scenariusze, skecze i robi konferansjerkę.
- Prowadzi piątkowe poranki w Radiu Kampus.
- Jest zapalonym działkowcem. Ma warzywniak, kompost i pojemniki na deszczówkę.
- Gotować nauczyła go mama. Był najstarszym dzieckiem, a więc czy chciał czy nie, musiał pomagać w kuchni
- Gotowanie jest dla niego relaksem, pewnego rodzaju medytacją, bo wtedy wszystko wokół przestaje mieć znaczenie. To też jego sposób na pokazanie ludziom, dla których gotuje, że mu na nich zależy.
- Lubi kuchnię azjatycką i włoską. Słabo radzi sobie ze słodyczami.
- Nie je mięsa i nie za bardzo potrafi z nim pracować w kuchni.
- Kocha swoją rodzinę nad życie, ale chętnie odpocznie w programie od dwóch rozbrykanych dzieciaków.
Fot. Krystian Szczęsny/Polsat

MACIEJ ADAMCZYK Wiek: 37 lata
-Maciej Adamczyk to warszawiak z prawej strony Wisły.
-Ma żonę, dwóch synów i magisterkę z kulturoznawstwa.
- Od 13 lat robi stand-up. Poza tym pisze teksty ludziom, „dośmiesza” to co napisali, tworzy scenariusze, skecze i robi konferansjerkę.
- Prowadzi piątkowe poranki w Radiu Kampus.
- Jest zapalonym działkowcem. Ma warzywniak, kompost i pojemniki na deszczówkę.
- Gotować nauczyła go mama. Był najstarszym dzieckiem, a więc czy chciał czy nie, musiał pomagać w kuchni
- Gotowanie jest dla niego relaksem, pewnego rodzaju medytacją, bo wtedy wszystko wokół przestaje mieć znaczenie. To też jego sposób na pokazanie ludziom, dla których gotuje, że mu na nich zależy.
- Lubi kuchnię azjatycką i włoską. Słabo radzi sobie ze słodyczami.
- Nie je mięsa i nie za bardzo potrafi z nim pracować w kuchni.
- Kocha swoją rodzinę nad życie, ale chętnie odpocznie w programie od dwóch rozbrykanych dzieciaków.
Fot. Krystian Szczęsny/Polsat

ANNA ANKLEWICZ Wiek: 37 lat
- Przez kilka lat pracowała jako szef kuchni w Świebodzinie
- Planowała otwarcie swojej restauracji, ale przeszkodził w tym wybuch pożaru. Lokal spłonął, a Ania straciła wszystkie pieniądze zainwestowane w to miejsce
- Jest samotną matką. Jak sama mówi, chce pokazać córce, że kobiety mogą sporo osiągnąć w świecie kulinarnym
- Twierdzi, że jest na tyle zdeterminowana, żeby wygrać „Hell's Kitchen”
- Czuje się mocna w kuchni śródziemnomorskiej i daniach z wołowiny
- Anna lubi polować i dobrze radzi sobie z obróbką dziczyzny. Chce promować kulturę łowiecką
Fot. Krystian Szczęsny/Polsat