13 z 16

Krzysztof Bugiera (27 lat)
Jest kucharzem/cukiernikiem w restauracji „Metamorfoza” w Gdańsku. Jego specjalnością są kuchnie: azjatycka i polska, a popisowym daniem – gołąb z gruszką z puree pietruszkowym i porem.
(fot. Polsat)
14 z 16

Luiza Trisno (34 lata)
Jest właścicielką i szefem kuchni restauracji „Yellow Dog” w Krakowie. Specjalizuje się w kuchniach: nowoczesnej i międzynarodowej. Jej popisowe danie to” m.in. jagnięcina z nasturcją i aronią.
(fot. Polsat)
15 z 16

Marcin Czubak (25 lat)
Pochodzi z Katowic. Przez dwa lata był prywatnym kucharzem Prezydenta Republiki Gabonu. Aktualnie jest szefem kuchni Bistro Kofeina w Katowicach. Jego specjalność to kuchnie: francuska i azjatycka, a po mistrzowsku potrafi przygotować indyjskie curry.
(fot. Polsat)