
Joanna Cichocka – Warszawa, 33 lata
Pracuje jako specjalistka ds. przetargów. Pieczeniem zajęła się sześć lat temu. Przez ten czas do perfekcji opanowała robienie bezy marakuja-mango, która stała się jej popisowym daniem. Ma na koncie udział w kursie cukierniczym dla amatorów. W przyszłości chciałaby otworzyć własną cukiernię. Poza spędzaniem czasu w kuchni lubi pływać na wakeboardzie.
fot. TVP

Marcin Błański – Szczecin, 29 lat
Z wykształcenia jest geografem. Przygodę z pieczeniem zaczął jeszcze w szkole podstawowej. Wszystko za sprawą babci oraz mamy, które wypiekały ciasta, pączki, faworki i bułki drożdżowe. Pieczenie to dla niego sztuka kreacji. Jego popisowym daniem jest ciasto dyniowe składające się z trzech różnych warstw kremów i orzechów. Uwielbia robić monodesery. Jego największymi pasjami, zaraz po gotowaniu, są fotografia i podróże.
fot. TVP

Małgorzata Kuźniar – Polakowice, 41 lat
Na co dzień jest tłumaczką języka angielskiego. Pasję do pieczenia odkryła pięć lat temu, a jej popisowym daniem jest wielowarstwowy tort typu „naked”. Interesuje się aranżacją i dekoracją wnętrz oraz sztuką miniaturyzowania drzew bonsai i ikebaną. Jest wielką miłośniczką kotów. Ma ich aż pięć! Interesuje się modą i ma pokaźną kolekcję szpilek. W przyszłości chciałaby prowadzić mały hotelik i cukiernię.
fot. TVP

Jagoda Grzejszczak – Drużbice, 25 lat
Jest absolwentką medycyny. Pasję do pieczenia zaszczepiła w niej babcia. To właśnie jej mała Jagoda przyglądała się od najmłodszych lat podczas wspólnego wyrabiania ciasta drożdżowego i dekorowania piętrowych tortów. Jak sama mówi, „babcia jest kopalnią przepisów i anegdot”. Uważa, że cukiernictwo łączy pokolenia i ma właściwości lecznicze… Chciałaby zostać pierwszym psychiatrą w Polsce, który leczy pacjentów babeczkami. W wolnych chwilach szkicuje portrety.
fot. TVP