9 z 33

MARTA SPILAREWICZ Wiek: 25 lat
- Pewna siebie i zdeterminowana. Twierdzi, że ma mocny i dominujący charakter
- Pracowała jako kelnerka, a później pomoc kuchenna. Po dwóch miesiącach awansowała na kucharza
- Woli pracować z mężczyznami niż z kobietami, bo są konkretni i nie plotkują
- Kocha muzykę. W wolnych chwilach lubi śpiewać
- Nie potrafi przyrządzić homara
- Dobrze czuje się w kuchni polskiej i włoskiej, a najlepiej w daniach z makaronem
Fot. Krystian Szczęsny/Polsat
10 z 33

MICHAŁ KURCZEWSKI Wiek: 34 lata
- Jest szefem kuchni w tawernie w Gdańsku
- Wcześniej pracował w restauracjach w Wielkiej Brytanii, Niemczech i Szwecji
- O swoim życiu prywatnym mówi, że jest singlem po przejściach
- Zgłosił się do programu, żeby przeżyć przygodę życia, ale też wywalczyć szansę na fajniejsze życie zawodowe po „Hell's Kitchen”
- Nie radzi sobie z deserami. Nigdy nie odważyłby się zjeść czerniny
- Jego mocną stroną jest kuchnia staropolska i włoska
Fot. Krystian Szczęsny/Polsat
11 z 33

MICHAŁ KURCZEWSKI Wiek: 34 lata
- Jest szefem kuchni w tawernie w Gdańsku
- Wcześniej pracował w restauracjach w Wielkiej Brytanii, Niemczech i Szwecji
- O swoim życiu prywatnym mówi, że jest singlem po przejściach
- Zgłosił się do programu, żeby przeżyć przygodę życia, ale też wywalczyć szansę na fajniejsze życie zawodowe po „Hell's Kitchen”
- Nie radzi sobie z deserami. Nigdy nie odważyłby się zjeść czerniny
- Jego mocną stroną jest kuchnia staropolska i włoska
Fot. Krystian Szczęsny/Polsat
12 z 33

AGATA WÓJCIK Wiek: 27 lat
- Pracuje w fabryce czekolady w Niemczech, jako operator maszyn produkcyjnych
- Przed pandemią była mistrzem sushi w kilku restauracjach
- Założyła własną firmę, w której jako szef kuchni przygotowywała menu oraz sama gotowała dania na prywatne przyjęcia
- Jest wegetarianką, ale nie ma problemu z przyrządzaniem w kuchni mięsa
- Uważa, że jej supermocą jest przygotowywanie czegoś z niczego. Nie boi się wyzwań i pracy pod presją
- Czuje się pewnie w tym co robi i nie ma obaw przed wydawaniem poleceń większej grupie
- Dobrze czuje się w kuchni polskiej, śródziemnomorskiej i wegańskiej
Fot. Krystian Szczęsny/Polsat