13 z 33

AGATA WÓJCIK Wiek: 27 lat
- Pracuje w fabryce czekolady w Niemczech, jako operator maszyn produkcyjnych
- Przed pandemią była mistrzem sushi w kilku restauracjach
- Założyła własną firmę, w której jako szef kuchni przygotowywała menu oraz sama gotowała dania na prywatne przyjęcia
- Jest wegetarianką, ale nie ma problemu z przyrządzaniem w kuchni mięsa
- Uważa, że jej supermocą jest przygotowywanie czegoś z niczego. Nie boi się wyzwań i pracy pod presją
- Czuje się pewnie w tym co robi i nie ma obaw przed wydawaniem poleceń większej grupie
- Dobrze czuje się w kuchni polskiej, śródziemnomorskiej i wegańskiej
Fot. Krystian Szczęsny/Polsat
14 z 33

JAREK GRUDA Wiek: 27 lat
- Sam o sobie mówi, że jest typem niepokornym, ale o misiowatym sercu
- Przeszedł casting do jednej z wcześniejszych edycji „Hell's Kitchen”, ale wówczas wybrał wojsko i kobietę. Teraz podkreśla, że żałuje...
- Jest pewny siebie i zdeterminowany, by tym razem nie stracić szansy, jaką może mu dać udział w programie
- Prowadził swojego food trucka, a obecnie pracuje jako pizzerman w restauracji
- W wolnych chwilach rozwija pasję muzyczną, grając w zespole na perkusji
- Dobrze czuje się w kuchni włoskiej i polskiej, a jego mocną stroną są śniadania
- Jak przyznaje, jego słabsza strona to kuchnia Fusion
Fot. Krystian Szczęsny/Polsat
15 z 33

JAREK GRUDA Wiek: 27 lat
- Sam o sobie mówi, że jest typem niepokornym, ale o misiowatym sercu
- Przeszedł casting do jednej z wcześniejszych edycji „Hell's Kitchen”, ale wówczas wybrał wojsko i kobietę. Teraz podkreśla, że żałuje...
- Jest pewny siebie i zdeterminowany, by tym razem nie stracić szansy, jaką może mu dać udział w programie
- Prowadził swojego food trucka, a obecnie pracuje jako pizzerman w restauracji
- W wolnych chwilach rozwija pasję muzyczną, grając w zespole na perkusji
- Dobrze czuje się w kuchni włoskiej i polskiej, a jego mocną stroną są śniadania
- Jak przyznaje, jego słabsza strona to kuchnia Fusion
Fot. Krystian Szczęsny/Polsat
16 z 33

KAROLINA STOLARSKA-BIGOS Wiek: 31 lat
- Szczęśliwa żona oraz mama pięcioletniej Pauliny i trzyletniego Miłosza
- Do niedawna zawodowo związania z administracją samorządową. Ponadto od dwunastu lat jest druhną w OSP w Bojszowach
- Po latach pracy w urzędzie postanowiła zmienić swoje życie i poświęcić się największej pasji, otwierając sklep internetowy z dodatkami do wypieków. Na profilu instagramowym @slodkitemat stara się zarażać miłością do pieczenia i dobrej kuchni
- Marzy, by któregoś dnia przebudzić się w San Francisco, kupić chleb w najlepszej piekarni świata „Tartine Bread” i zjeść go na śniadanie z prawdziwym masłem - naszym polskim
- Ma słabość do makaronów, wytrawnego wina i widoku wyrastającego ciasta drożdżowego. W jej kuchni nie może zabraknąć czosnku i dobrej kawy
- Jej mocną stroną jest kuchnia włoska i oczywiście słodycze. Jak twierdzi, nie radzi sobie natomiast z owocami morza
- Obawia się, że jej wiedza nie jest wystarczająca do „Hell's Kitchen”, ale nie zamierza się poddawać. Jej motywacja, to zapewnienie dzieciom lepszego życia
Fot. Krystian Szczęsny/Polsat