17 z 33

KAROLINA STOLARSKA-BIGOS Wiek: 31 lat
- Szczęśliwa żona oraz mama pięcioletniej Pauliny i trzyletniego Miłosza
- Do niedawna zawodowo związania z administracją samorządową. Ponadto od dwunastu lat jest druhną w OSP w Bojszowach
- Po latach pracy w urzędzie postanowiła zmienić swoje życie i poświęcić się największej pasji, otwierając sklep internetowy z dodatkami do wypieków. Na profilu instagramowym @slodkitemat stara się zarażać miłością do pieczenia i dobrej kuchni
- Marzy, by któregoś dnia przebudzić się w San Francisco, kupić chleb w najlepszej piekarni świata „Tartine Bread” i zjeść go na śniadanie z prawdziwym masłem - naszym polskim
- Ma słabość do makaronów, wytrawnego wina i widoku wyrastającego ciasta drożdżowego. W jej kuchni nie może zabraknąć czosnku i dobrej kawy
- Jej mocną stroną jest kuchnia włoska i oczywiście słodycze. Jak twierdzi, nie radzi sobie natomiast z owocami morza
- Obawia się, że jej wiedza nie jest wystarczająca do „Hell's Kitchen”, ale nie zamierza się poddawać. Jej motywacja, to zapewnienie dzieciom lepszego życia
Fot. Krystian Szczęsny/Polsat
18 z 33

MARCIN RYBAK Wiek: 33 lata
- Trener personalny, pracujący w jednej z warszawskich siłowni
- Praca jest jednocześnie jego pasją. Kocha sport, w szczególności kulturystykę. Wspólnie z kolegami stworzył domową siłownię z desek i wiader wypełnionych betonem
- W okresie pandemii przeprowadził w internecie około 300 darmowych treningów live
- Jest aktywny w mediach społecznościowych, gdzie zamieszcza nie tylko treści związane ze sportem, ale także ze zdrowym żywieniem - Na koncie IG @kuchniarybaka stara się pokazać, że zdrowe jedzenie wcale nie musi być nudne i monotonne
- Daniem, którego nie znosi jest tatar
- Dobrze czuje się w kuchni włoskiej i polskie
Fot. Krystian Szczęsny/Polsat
19 z 33

MARCIN RYBAK Wiek: 33 lata
- Trener personalny, pracujący w jednej z warszawskich siłowni
- Praca jest jednocześnie jego pasją. Kocha sport, w szczególności kulturystykę. Wspólnie z kolegami stworzył domową siłownię z desek i wiader wypełnionych betonem
- W okresie pandemii przeprowadził w internecie około 300 darmowych treningów live
- Jest aktywny w mediach społecznościowych, gdzie zamieszcza nie tylko treści związane ze sportem, ale także ze zdrowym żywieniem - Na koncie IG @kuchniarybaka stara się pokazać, że zdrowe jedzenie wcale nie musi być nudne i monotonne
- Daniem, którego nie znosi jest tatar
- Dobrze czuje się w kuchni włoskiej i polskie
Fot. Krystian Szczęsny/Polsat
20 z 33

INA RYBARCZYK Wiek: 33 lata
- Absolwentka grafiki na poznańskiej Akademii Sztuk Pięknych
- Założycielka bloga truetastehunters.com z wegańskimi przepisami pozbawionymi glutenu i cukru, autorka trzech książek kulinarnych
- Od sześciu lat prowadzi warsztaty w studiach kulinarnych w całej Polsce
- W wolnym czasie maluje i trenuje pole dance - Mówi o sobie, że jest nieprzewidywalna i bardzo emocjonalna. W pracy czuje odpowiedzialność za zespół, a w razie niepowodzenia śmiało bierze winę na siebie
- Nie je mięsa i - jak twierdzi - nie potrafi go przyrządzić, podobnie jak ryb i owoców morza
- Zapewnia, że w programie jest gotowa na wszystkie wyzwania. Nawet jeśli będą wiązały się ze złamaniem wegańskich przekonań
Fot. Krystian Szczęsny/Polsat