21 z 33

INA RYBARCZYK Wiek: 33 lata
- Absolwentka grafiki na poznańskiej Akademii Sztuk Pięknych
- Założycielka bloga truetastehunters.com z wegańskimi przepisami pozbawionymi glutenu i cukru, autorka trzech książek kulinarnych
- Od sześciu lat prowadzi warsztaty w studiach kulinarnych w całej Polsce
- W wolnym czasie maluje i trenuje pole dance - Mówi o sobie, że jest nieprzewidywalna i bardzo emocjonalna. W pracy czuje odpowiedzialność za zespół, a w razie niepowodzenia śmiało bierze winę na siebie
- Nie je mięsa i - jak twierdzi - nie potrafi go przyrządzić, podobnie jak ryb i owoców morza
- Zapewnia, że w programie jest gotowa na wszystkie wyzwania. Nawet jeśli będą wiązały się ze złamaniem wegańskich przekonań
Fot. Krystian Szczęsny/Polsat
22 z 33

HUBERT JABŁOŃSKI Wiek: 23 lata
- Hubert marzył o udziale w programie „Hell’s Kitchen” odkąd skończył czternaście lat. Chciał się zgłosić, kiedy osiągnął pełnoletność, ale wtedy skończyła się emisja programu
- Uwielbia polską kuchnię, a zwłaszcza schabowego w wykonaniu swojej babci.
- Sam pisze o sobie tak: „Moją supermocą jest sposób łączenia nowoczesności z klasyką, którą nazywam klasyką z lekkim twistem. Uwielbiam klasyczne dania w nowoczesnej odsłonie, bądź połączone z klasycznym daniem zupełnie innej kuchni. Są to konsekwencje pracy z szefem Aytem Erdoganem, który pokazał mi jak świetnie można się bawić łącząc na talerzach różne kultury”
- Hubert uwielbia też kuchnię azjatycką, ale nie jest mocny w niej kulinarnie. Desery też nie są jego mocną stroną
- Jego drugą pasją, oprócz gotowania jest pożarnictwo. Od dwóch lat jest czynnym strażakiem i bierze udział w akcjach ratowniczych
Fot. Krystian Szczęsny/Polsat
23 z 33

HUBERT JABŁOŃSKI Wiek: 23 lata
- Hubert marzył o udziale w programie „Hell’s Kitchen” odkąd skończył czternaście lat. Chciał się zgłosić, kiedy osiągnął pełnoletność, ale wtedy skończyła się emisja programu
- Uwielbia polską kuchnię, a zwłaszcza schabowego w wykonaniu swojej babci.
- Sam pisze o sobie tak: „Moją supermocą jest sposób łączenia nowoczesności z klasyką, którą nazywam klasyką z lekkim twistem. Uwielbiam klasyczne dania w nowoczesnej odsłonie, bądź połączone z klasycznym daniem zupełnie innej kuchni. Są to konsekwencje pracy z szefem Aytem Erdoganem, który pokazał mi jak świetnie można się bawić łącząc na talerzach różne kultury”
- Hubert uwielbia też kuchnię azjatycką, ale nie jest mocny w niej kulinarnie. Desery też nie są jego mocną stroną
- Jego drugą pasją, oprócz gotowania jest pożarnictwo. Od dwóch lat jest czynnym strażakiem i bierze udział w akcjach ratowniczych
Fot. Krystian Szczęsny/Polsat
24 z 33

OSUEMHE (OSI) UGONOH Wiek: 28 lat
- Każdy nazywa ją Osi. Jest Polką, nigeryjskiego pochodzenia i cały czas odkrywa, co to znaczy być częścią tych dwóch kultur. Jest ciekawa świata, ludzi, jak i jedzenia z różnych rejonów
- Jest modelką, dietetyczką i influencerką z holistycznym podejściem do zdrowia. Interesuje się psychologia, fitnessem i odżywianiem. Uwielbia próbować nowych rzeczy w kuchni, w sposobie trenowania i w sposobie odżywiania
- Może się pochwalić tytułem Miss Africa, który zdobyła w Irlandii. Wygrała czwartą edycję „Top Model” i została ulubienicą widzów tego programu
- Myśli, że człowiek nigdy nie przestaje się uczyć i rozwijać, dlatego lubi stawiać się w sytuacjach, które pozwalają jej zdobywać nowe umiejętności
- Lubi tworzyć zdrowe potrawy. Nie czuje się mocna w kuchni typowo polskiej i azjatyckiej. Zjedzenie dziwnych owadów mogłoby być dla niej sporym wyzwaniem
Fot. Krystian Szczęsny/Polsat