
Kuchnia i Wino, Pszczyna, ul. Zdrojowa 4
Restauracja "Kuchnia i Wino" przeszła kuchenne rewolucje w 2011 roku. Po wizycie Magdy Gessler właściciel przyznawał, że gości nie brakuje. W internecie można było znaleźć sporo pozytywnych opinii na temat lokalu. Magda Gessler jak zwykle odświeżyła wystrój wnętrza i wprowadziła do menu oryginalne przepisy. Całość podobała się gościom.
Magda Gessler chwaliła i restaurację i zarządcę, a nawet przysyłała tu innych kucharzy po naukę. Kuchenne rewolucje w restauracji "Kuchnia i Wino" można było uznać za udane. Niestety, po trzech latach od emisji programu restauracja "Kuchnia i Wino" została zamknięta z powodu kłopotów zdrowotnych właściciela.
fot. screen/player.pl

Wyszynk z Szynką, Kielce, ul. Bartosza Głowackiego 1
Przed programem: Jadłodajnia Bartosz
Niestety, Kuchenne rewolucje nie okazały się szczęśliwe dla restauracji Wyszynk z Szynką. Można powiedzieć, że przyniosły nawet odwrotny skutek od zamierzonego. Restauracja Wyszynk z Szynką po emisji programu została zamknięta, a właścicielka lokalu ma spore problemy - prokuratura postawiła jej dwa zarzuty: złośliwe i uporczywe naruszanie praw pracowniczych oraz poświadczenie nieprawdy.
Pani się nie zmieniła. Trucie ludzi w taki sposób, żeby się trochę oszczędzić, jest bezmyślnością, pazernością, chciwością i durnotą - mówiła w programie Magda Gessler.
screen/tvn

Sowa Kasza Nasza, Sanok, ul. Kościuszki 15
Przed programem: Berhida
Restaurację z winiarnią Berhida w Sanoku otworzyło małżeństwo Ania i Daniel. Mieli problemy finansowe, więc Berhida miała być ratunkiem oraz pewnym źródłem dochodu. A jednak ich plany spaliły na panewce winiarnia okazała finansową porażką, ponieważ tak wyczekiwane tłumy gości omijały to miejsce. Dlatego na pomoc przybyła Magda Gessler.
Niestety, rewolucjach nie zakończyła się szczęśliwie. Jak czytamy w internecie restauracja zamknięta jest na stałe, a lokal wystawiony został na licytację.
fot. screen/player.pl

Li-Du, Warszawa, ul. Ordynacka 10
To była chyba jedna z trudniejszych rewolucji Magdy Gessler. Zaborczy i uparty szef kuchni, który nikogo nie dopuszczał do gotowania, przekonany również o tym, że kuchnia chińska w naszym kraju wciąż jest bardzo interesująca. Oprócz tego zastraszone kelnerki i bardzo długa karta - tak w skrócie można opisać Kuchenne rewolucje w "Li Du" - chińskiej restauracji w Warszawie, która już nie istnieje.
fot. screen/player.pl