
Karolinka Downar
Karolina marzyła, aby wziąć udział w MasterChefie Juniorze, od kiedy zobaczyła w telewizji pierwszą edycję. Odkąd pamięta, pomagała mamie w kuchni. Lubi gotować, choć robi to na razie tylko raz w tygodniu. Nowe potrawy przygotowuje wraz z mamą, a te, które już zna, samodzielnie. Często podróżuje za granicę i stara się tam próbować nowych potraw.
fot. TVN

Julka Roszkowska
Uważa, że gotowanie to wspaniała forma spędzania czasu i swoim udziałem w programie chciałaby zarazić nim widzów przed telewizorami. Gotowania uczyła się stopniowo sama, ale brała przykład z mamy. Najczęściej gotuje dla swojej rodziny oraz przyjaciół. Jej ulubioną potrawą jest domowa chińszczyzna, czyli makaron z wołowiną i warzywami. Z szefów kuchni ceni Mary Berry za to, że pokazuje, że można gotować z przyjemnością, a nie pod przymusem. Julka trenuje biegi przełajowe. Jak dorośnie, zostanie kucharką albo aktorką.
fot. TVN

Mateusz Książko
Mateusz za sprawą babci rozpoczął swoją przygodę z gotowaniem już jako czterolatek. Jego popisową potrawą jest sushi . Oprócz tego klasycznego, przygotowywał także sushi owocowe. Wiąże swoją przyszłość z gotowaniem – jak dorośnie, chce zostać kucharzem. W programie chce przeżyć niezapomnianą kulinarną przygodę i poznać nowe osoby, które też kochają gotować.
fot. TVN

Kuba Paliś
Kuba gotuje od 4. roku życia, a nauczyła go tego mama, którą prosi o rady podczas przyrządzania skomplikowanych potraw. Jego mocną stroną w kuchni jest smażenie mięsa. Jako popisowe danie zaserwowałby meksykańskie burrito. Nie chciałby przyrządzać dań ze ślimaków i ośmiornicy. Ceni Magdę Gessler i lubi oglądać Kuchenne Rewolucje. W przyszłości będzie kucharzem albo architektem. W wolnym czasie pisze książkę.
fot. TVN