Poznaj wszystkich uczestników trzeciej edycji "Masterchef" [ZDJĘCIA]
ARKADIUSZ PACIOREK - LAT 27
BIELSKO - BIAŁA
Kierownik sklepu
Kawaler
Zaczął gotować 12 lat temu dla siebie, rodziny i przyjaciół. Największy wpływ miała na niego mama. W kuchni czuje się „jak Zeus na Olimpie – jest panem”. Zje wszystko, ale najbardziej lubi sałaty i mięsa. Interesuje się handlem, marketingiem i sprzedażą. Jego największym marzeniem jest mieć swój własny program kulinarny i poznać Magdę Gessler. Ogląda wszystkie jej programy. Jeśli tylko może, odwiedza restauracje, w których były „Kuchenne rewolucje”. Jego największym sukcesem było uzyskanie kierowniczego stanowiska, ponieważ ma kontrolę nad całym sklepem i personelem. Mówi o sobie, że jest „jak deser czekoladowy z chilli, gdyż jest słodki z zewnątrz, ale po jakimś czasie potrafi być ostry”.
Potrawa z castingu: filet z piersi z kurczaka w sosie szpinakowym z suszonymi pomidorami, szynką parmeńską i serem dor blue z sałatką z pomidorów koktajlowych i prażonych pestek dyni.
(fot. TVN/FOKUSMEDIA.COM.PL/NEWSPIX.PL)