Poznaj wszystkich uczestników trzeciej edycji "Masterchef" [ZDJĘCIA]
PRZEMYSŁAW GRZEGORCZYK - LAT 31
ŁÓDŹ
informatyk
żonaty
Zaczął gotować, gdy miał 20 lat, inspirowała go babcia, lubi książki kulinarne z początku XX wieku. Wędzi wędliny, robi sery, wino, nalewki, ma ogródek z warzywami, marynuje, kisi. Nie jest mistrzem w deserach i cukiernictwie, ale ogólnie wysoko ocenia swoje umiejętności. Lubi każde jedzenie: od staropolskiej kuchni po tajskie potrawy. Za swój największy kulinarny sukces do tej pory uważa kolację, która wydał sam dla 20 osób i wszystko świetnie się udało. Uwielbia gotowanie, bo w nim można się wykazać inwencją, za swoją najgorszą pracę uważa stanie przy taśmie produkcyjnej, bo nie miał tam miejsca na żadną kreatywność. Marzy mu się połączenie podróży i gotowania.
Potrawa z castingu: kurczak w sosie z sera gorgonzola.
(fot. TVN/FOKUSMEDIA.COM.PL/NEWSPIX.PL)