13 z 16
DAWID BUDZICH - LAT 19...

DAWID BUDZICH - LAT 19


ZABRZE


Maturzysta/od października student budownictwa


kawaler


Uważa się za artystyczną duszę, długo rysował, tańczył, śpiewał. Lubi aktywnie spędzać czas – basen, rower, spacery z czworonożnym ulubieńcem. Gotowanie to dla niego też rodzaj sztuki. Jego słabą stroną są desery, bo nie lubi trzymać się przepisów. Do jego ulubionych szefów kuchni należą bracia Roca z Hiszpanii. Ceni Magdę Gessler za jej kunszt kulinarny, ale i podejście do kuchni regionalnych. Największym problemem dla niego jest przekonanie rodziców, że gotowanie to jego sposób na życie. Liczy na to, że dzięki programowi będzie mógł utrzymywać się z gotowania. Chciałby uczyć się sztuki kulinarnej w Londynie. Po pierwszej edycji programu „Masterchef” uznał, że powinien nauczyć się perfekcyjnie szatkować cebulę i skroił jej w tym celu 5 kg.


Potrawa z castingu: Filet z sandacza z patelni podany na risotto verde z sałatą ze szparagów i szpinaku w dresingu cytrynowo-miętowym z koperkowym sosem.


DALEJ >>


(fot. TVN/FOKUSMEDIA.COM.PL/NEWSPIX.PL)


14 z 16
SAMAR KHANAFER - LAT 24...

SAMAR KHANAFER - LAT 24


WARSZAWA


Posiada własną firmę graficzną


Mężatka


Jej ojciec jest Libańczykiem, a mama Polką, ona urodziła się w Petersburgu, żartuje i mówi o sobie, że jest „skundlona”. Czuje się Polką, ale raz w roku jedzie do Libanu spotkać się z kuzynkami i kuzynami. Ceni kulturę Libanu, ich gościnność – kiedy się tam pojawia, cała wieś rywalizuje, u kogo będzie spała. Zawsze lubiła gotować. Wielu przepisów nauczyła ją babcia z Libanu, ale to jej narzeczony uświadomił jej, że robi to rewelacyjnie i nie potrzebuje żadnych przepisów. Dlatego zaczęła prowadzić bloga kulinarnego. Jest wielką miłośniczką lodów, gdyby mogła jadłaby je bez przerwy. We wrześniu tego roku wzięła ślub.


Potrawa z castingu: Kofta, humus, sałatka tabbouleh.


DALEJ >>


(fot. TVN/FOKUSMEDIA.COM.PL/NEWSPIX.PL)


15 z 16
SYLWIA CHRZANOWSKA – OLBRYŚ - LAT 28...

SYLWIA CHRZANOWSKA – OLBRYŚ - LAT 28


LEGIONOWO


Doradca klienta w Instytucie Rozwoju Biznesu


mężatka, córka Laura


Mówi, że do szczęścia brakuje jej własnego mieszkania i miejsca do gotowania. Jej ulubioną książką kucharską jest pierwsza część książki z „Kuchennych Rewolucji” Magdy Gessler, jednak, jeśli chodzi o programy telewizyjne, to najczęściej ogląda kącik kulinarny w „Dzień Dobry TVN”. Przełomowym momentem w jej życiu było urodzenie dziecka, kiedy z szalonej imprezowiczki stała się kochającą matką. Ma fobię dotyczącą „zwierząt z morza, bo ją brzydzą”. Jej znajomi twierdzą, że jest jak pasta bolognese – wszyscy ją lubią, bo jej nie da się nie lubić.


Potrawa z castingu: polędwiczka wieprzowa w syropie daktylowym, duszona botwina na galaretce buraczanej.


(fot. TVN/FOKUSMEDIA.COM.PL/NEWSPIX.PL)


Przewijaj aby przejść do kolejnej strony galerii.

Zobacz również

Tak dziś wygląda 83-letnia Barbra Streisand. Zaczynała jako uboga szatniarka

Tak dziś wygląda 83-letnia Barbra Streisand. Zaczynała jako uboga szatniarka

To on wygrał „You Can Dance”! Iza Krzan aż się popłakała!

To on wygrał „You Can Dance”! Iza Krzan aż się popłakała!

Polecamy

Tak dziś wygląda 83-letnia Barbra Streisand. Zaczynała jako uboga szatniarka

Tak dziś wygląda 83-letnia Barbra Streisand. Zaczynała jako uboga szatniarka

Tak schudli „Kanapowcy” z nowej edycji! Wszyscy zmienili się nie do poznania!

Tak schudli „Kanapowcy” z nowej edycji! Wszyscy zmienili się nie do poznania!

Pola Gonciarz o „Na dobre i na złe”. W życiu Blanki nadejdzie wiele zmian! [WYWIAD]

ROZMOWA
Pola Gonciarz o „Na dobre i na złe”. W życiu Blanki nadejdzie wiele zmian! [WYWIAD]