
Tomasz Oświeciński
Trener personalny, aktor. Były Mistrz Polski w judo. W młodości pracował jako szef ochrony w jednym w jednym z warszawskich lokali. Na swoim koncie ma role w wielu filmach i serialach, zagrał m.in. w "Pitbullu", "Hansie Klossie", "Służbach specjalnych" czy "Skazanych" i „M jak miłość”. Dania fit to jego kulinarny konik. Chce pokazać Polakom, że można jeść smacznie i zdrowo. Uwielbia gotować i delektować się potrawami, ale nie lubi sprzątać i zmywać.
fot. Sylwia Dąbrowa/Polska Press

Katarzyna Skrzynecka
Aktorka i wokalistka. Kocha kuchnię grecką i bardzo dobrze radzi sobie z przyrządzaniem jej specjałów. Mocną stroną Kasi są również wszelkiego rodzaju sałaty z różnymi gatunkami grillowanych mięs, ryb i warzyw. Robienie naleśników, dania z jagnięciną i baraniną, sprawiają jej największą trudność. Udział w programie będzie jej kolejnym spotkaniem z szefem Amaro. W „Hell’s Kitchen - Piekielna Kuchnia” – zakończyło się kompletną porażką – nie zachwycił go przygotowany przez jej drużynę prawie surowy comber jagnięcy. Gotować kocha także mąż aktorki, Marcin Łopucki, z którym wspólnie propagują zdrowy tryb życia.
fot. Sylwia Dąbrowa/Polska Press

Andrzej Bachleda-Curuś
Wielokrotny mistrz Polski i Francji w narciarstwie alpejskim. Dwukrotnie reprezentował nasz kraj podczas Igrzysk Olimpijskich (Nagano 1998 oraz Salt Lake City 2002). Na co dzień mieszka
z rodziną we Francji. Gitarzysta z zamiłowania. Ma na swoim koncie trzy płyty. Koncertował m.in. w Polsce, we Francji i Szwajcarii. Nie wyobraża sobie życia bez muzyki i czekolady, a jego popisowym daniem jest fondue serowe. Uważa, że każda potrawa może być bardzo trudna do zrobienia, jeżeli chce się ją przyrządzić perfekcyjnie.
fot. Sylwia Dąbrowa/Polska Press

Olga Bończyk
Aktorka i wokalistka. Nie przepada za słodyczami, dlatego desery i wypieki nie są jej mocną stroną. Gotowanie to jej wielka pasja. Jak mówi sama o sobie – jest mistrzynią robienia dań
z niczego. Wystarczą jej zaledwie trzy składniki, aby przyrządzić wykwintną kolację lub obiad. Gdyby miała okazję, przeprowadziłaby się do Włoch, głównie ze względu na słońce i jedzenie, które są kluczem do życia. Mimo że nie je mięsa od wielu lat, potrafi je świetnie przyrządzić.
fot. Sylwia Dąbrowa/Polska Press