
Bartosz Kurek
Dziennikarz Polsat News. Przez rok mieszkał w Stanach Zjednoczonych. Później przeprowadził się do Republiki Południowej Afryki, gdzie w małej wiosce uczył języka angielskiego. Mieszkał w chacie zrobionej z gliny, jadł i przygotowywał posiłki z mieszkańcami wioski. Jest specjalistą od polędwicy i najbardziej lubi dania, które nie są skomplikowane oraz szybko się je przygotowuje. Nie przepada za robieniem deserów. Kuchnia włoska jest jedną z jego ulubionych. Jego największym krytykiem kulinarnym jest ukochana żona.
fot. Sylwia Dąbrowa/Polska Press

Małgorzata Kalicińska
Pisarka, matka, babcia, żona. Autorka, m.in. bestsellerowej serii „Rozlewisko” („Powroty nad rozlewiskiem”, „Dom na rozlewiskiem”, „Miłość nad rozlewiskiem”). Jej książki sprzedały się
w ponad dwóch milionach egzemplarzy. Na początku czerwca premierę miała jej nowa książka „Dom w Ulsan czyli nasze rozlewisko”, która opowiada o pobycie Małgorzaty Kalicińskiej i jej męża w Korei Południowej. W kwietniu wyszła ich książka kulinarna "Kalicińscy od kuchni".
Miłośniczka kuchni polskiej i koreańskiej. Żelazne kluski z twarogiem, wietnamska zupa pho, tradycyjny polski rosół, pierogi i sałatka kim chi to jej popisowe dania. Największą trudność w kuchni sprawiają jej podroby, słodkości i kuchnia molekularna.
fot. Sylwia Dąbrowa/Polska Press

Rafal Maserak
Tancerz i choreograf. Specjalizuje się w kuchni włoskiej, ale potrafi też zrobić pyszny placek po węgiersku. Zamiast odwiedzać restauracje, woli sam gotować w domu, najchętniej dla najbliższych. Czas spędzony w kuchni to jego sposób na relaks. Lubi eksperymentować i wymyślać nowe dania. Uwielbia pierogi mamy Eli Romanowskiej – swojej partnerki z ostatniej edycji „Dancing with the Stars. Taniec z Gwiazdami”. Najbardziej stresuje go to, że w programie będzie trzeba przyrządzać dania na czas.
fot. Sylwia Dąbrowa/Polska Press

Edyta Pazura
Producentka, manager i prawdziwa matka Polka. W jej domowej diecie nie znajdziecie laktozy i glutenu. Lubi eksperymentować w kuchni i łączyć smaki, które pozornie do siebie nie pasują. Kiedy gotuje, wygania wszystkich z kuchni. Jej popisowymi daniami są krem ze szparagów, pierś kaczki z glazurowanymi jabłkami oraz sernik. Ma nadzieję, że podczas gotowania na czas, nie zje jej trema. Nigdy nie przyrządzała dań z podrobami w roli głównej i to ich obawia się najbardziej.
fot. Sylwia Dąbrowa/Polska Press