
Poznaj wszystkich uczestników "Top Chef. gwiazdy od kuchni"!
fot. Sylwia Dąbrowa/Polska Press

Anita Sokołowska
Aktorka teatralna i telewizyjna. Przygotowywane przez nią dania są inspirowane kuchniami z różnych stron świata. Kocha improwizować. Szybkie i rozsądne potrawy, które muszą smakować także jej 3-letniemu synkowi Antosiowi, są jej znakiem rozpoznawczym. W maju tego roku wypoczywała w Tajlandii – urzekła ją tamtejsza kuchnia. Bardzo lubi zupę tajską i krewetki smażone w imbirze. W jej kuchni życie tętni w od rana do wieczora. To w niej toczy się większość rozmów, a za sprawą synka zmienia się w wielki plac zabaw, w którym garnki i patelnie stają się instrumentami muzycznymi.
fot. Sylwia Dąbrowa/Polska Press

Piotr Galiński
Sędzia międzynarodowy, uznany choreograf, trener mistrzów świata w tańcu jazzowym i w showdance. Gotuje, żeby odpocząć i się zrelaksować. Nie czuje się pewnie przygotowując owoce morza, bo nie są tradycyjnym elementem polskiej kuchni, którą Piotr kocha najbardziej. Potrafi ugotować trzy zupy naraz. Swoje pierwsze danie ugotował, gdy miał niespełna siedem lat. Kocha życie na wsi, z dala od wielkomiejskiego zgiełku. Nie lubi pomocników w kuchni, najchętniej przygotowuje wszystko sam.
fot. Sylwia Dąbrowa/Polska Press

Beata Oleszek
Wokalistka zespołu Jarzębina, którego piosenka „Koko Euro Spoko” okazała się oficjalnym przebojem EURO 2012 w Polsce. Żadnej pracy się nie boi. Uwielbia piec ciasta, ale zawsze obawia się, że wyjdzie jej zakalec. Bardzo lubi eksperymentować w kuchni, nawet podczas gotowania zup. Stara się, aby każde danie, nawet klasyczne, urozmaicić nową nutą. Nie wyobraża sobie życia bez domowych wyrobów: wędzonej kiełbasy, salcesonu, szynki, boczku i kaszanki.
fot. Sylwia Dąbrowa/Polska Press