
Justyna Pszczółka – Czernichów, 25 lat
Ukończyła studia ekonomiczne w Katowicach, jednak zawodowo spełnia się jako fotograf kulinarny. Aktualnie mieszka w Siemianowicach Śląskich, gdzie dzieli swoje malutkie mieszkanie ze swoim życiowym partnerem. Od 5 lat współtworzy stronę kulinarną - Domowe Wypieki u Justyny i Doroty. Uwielbia tworzyć kulinarne dzieła sztuki, które sprawiają, że życie staje się słodsze! Justyna kocha tańczyć, spędzać czas ze znajomymi i sporty zimowe. Siostra rodzona Doroty Habdas, uczestniczki drugiej edycji „Bake Off – Ale Ciacho!".
fot. materiały prasowe

Katarzyna Panfiluk – Rutka, 40 lat
Wraz z mężem prowadzi agroturystykę w malowniczym miejscu na Podlasiu, na skraju Puszczy Białowieskiej. Jest nauczycielką w szkole średniej. Jest mamą dwóch wspaniałych córek: piętnastoletniej Oli i dziewięcioletniej Marysi. Gotowanie dla gości, a także dla rodziny i przyjaciół jest dla niej wielką przyjemnością. Najczęściej w swojej agroturystce serwuje placki, naleśniki, chałki, pielmieni, bułeczki, chleby i ciasta. Dodatkowo na stole pojawiają się tradycyjne potrawy regionalne oraz domowej roboty wędliny, przygotowywane przez męża Katarzyny.
fot. materiały prasowe

Łukasz Kosielak – Katowice, 25 lat
Student historii sztuki oraz teologii na Uniwersytecie Śląskim w Katowicach. Był w seminarium, z którego odszedł. Zaangażowany w działalność charytatywną zwłaszcza wśród osób ubogich i bezdomnych. Piecze od kilku lat, głównie dla siebie i swoich znajomych. W przyszłości planuje otwarcie własnej kawiarni.
fot. materiały prasowe

Małgorzata Nagat – Warszawa, 30 lat
Z wykształcenia jest plastykiem-kulturoznawcą. Współpracuje z agencją eventową, jako animator. Nie jest wielbicielką cukru, więc stając przed ciężkim wyborem - pizza czy ciasto zawsze wybierze pizzę. Do swoich słodkości przemyca wytrawne elementy i stara się z nich stworzyć idealną słodko-słoną kompozycję. Uwielbia połączenia słodyczy z przyprawami, ziołami i kwiatami. W dziedzinie kulinariów jest zupełnym samoukiem.
fot. materiały prasowe