
Marcin Frankowski – Warszawa, 42 lata
Od ponad 20 lat jest szczęśliwym mężem Agnieszki oraz ojcem 21-letniego syna Macieja i 14- letniej córki Magdaleny. Pracuje w branży motoryzacyjnej. Kilka lat temu udało mu się zrzucić 50 kg i od tego czasu regularnie trenuje, żeby utrzymać formę. Niemal wszystkie wieczory spędza na basenie, siłowni lub w saunie. To właśnie w czasie pływania i ćwiczeń przychodzą mu do głowy pomysły na realizację kolejnych ciast i tortów, które lubi robić najbardziej.
fot. materiały prasowe

Stanisław Romek – 41 lat, Kraków
Niespokojna dusza w ciele księgowego. Do południa spędza czas w cyferkach i słupkach by pod wieczór przeobrazić się słodkiego faceta tworzącego wspólnie z żoną bezglutenowego bloga kulinarnego. Członek Stowarzyszenia Małopolskich Kucharzy i Cukierników. Kiedy nie je i nie piecze relaksuje się z przyjaciółmi podczas rozgrywek gier planszowych lub poddaje się rytmom salsy w krakowskich klubach. Jego marzeniem jest otworzenie małej kawiarenki z bezglutenowymi ciastami i deserami.
fot. materiały prasowe

Szymon Czapliński – Kołobrzeg, 17 lat
Jest uczniem drugiej klasy technikum hotelarskiego w Kołobrzegu. Jego największą miłością jest pieczenie, ale lubi również gotować i stawiać sobie coraz to trudniejsze wyzwania kulinarne. Szymon z pasją uczy się języków obcych (angielskiego i norweskiego). Marzy o tym, żeby niedługo mówić po angielsku jak rodowity Brytyjczyk. Jako dziecko spędzał dużo czasu w kuchni wraz z mamą i babcią, które są dla niego największą kulinarną inspiracją.
fot. materiały prasowe

Urszula Pomorska - Zielonka, 42 lata
Do tej pory skupiała się przede wszystkim na wychowaniu czwórki ukochanych dzieci: Julii (17 lat), Amelii (15 lat), Franka (9 lat), Tymka (7 lat). Jest opiekunem starszych osób. Gotowanie i pieczenie to jej drugie życie - chciałaby pokazać, że bycie mamą nie przeszkadza w realizacji marzeń i rozwijaniu swoich pasji. Pragnie poznawać jak żyją i co jedzą ludzie z różnych zakątków świata. Kocha taniec, podróże, kino, teatr i modę. Jest „kolorowym ptakiem”, ma włoski temperament i sentymentalną dusze.
fot. materiały prasowe