
Przystanek Łosoś, Egiertowo
Przed programem: Karczma Jurand
Nieszczęście spotkało także właścicieli restauracji Przystanek Łosoś, która również przeszła Kuchenne rewolucje Magdy Gessler. Niestety, w grudniu 2017 roku restaurację ogarnął ogromny pożar. Budynek spłonął doszczętnie.
fot. screen/player.pl

Indian Ocean, Poznań, osiedle Czecha 73
Miało być radośnie i kolorowo. Miała być odrobina Indii na szarym blokowisku. Miał być Bollywood. Niestety z tą polsko-hinduską mieszanką w restauracji Indian Ocean nie poradziła sobie nawet Magda Gessler. Pierwszym szokiem restauratorki, która odwiedziła to miejsce była malutka przestrzeń ni to baru ni to restauracji. O wiele większym jednak było to, że jedzenie i picie dostała na plastikowych, jednorazowych naczyniach.
Skrytykowała też jedzenie za to, że porcje były małe, a kurczak pływał w sosie pomidorowym. Stwierdziła też, że podawany ryż był stęchły. Krytyką Gessler oburzony był Nick, szef kuchni. Stwierdził: - Nie jest hinduską, nic nie wie o naszym pierd... jedzeniu.
Gdy Magda Gessler wróciła do "Indian Ocean" po 6 tygodniach pochwaliła miejsce za klimat i jedzenie, ale dodała, że to ostatnie mogłoby być lepsze. Chodziło o sztuczne przyprawy dodawane do potraw. Ogólnie rewolucję można było uznać za udaną, jedzenie podawane w restauracji chwalili zarówno Polacy, jak i hindusi zaproszeni na kolację. Niestety, restauracja jest już dziś zamknięta.
fot. screen/player.pl

American Home, Kielce, Henryka Sienkiewicza 25
Przed programem: VooDoo
Magda Gessler ruszyła na pomoc restauracji "Voo Doo" w Kielcach, prowadzonej przez czwórkę przyjaciół - ludzi młodych, ale bardzo ambitnych. Jednak w roli restauratorów debiutujących. Restauratorka zmieniła nazwę lokalu na "American Home", niestety został on już został zamknięty.
fot. screen/player.pl

Wałkowane, Łódź, ul. Piotrkowska 217
Przed programem: Szafran
Po Kuchennych Rewolucjach Szafran to już Wałkowane - restauracja, a właściwie pierogarnia. Nadal można było zjeść różne rodzaje pierogów, w tym m.in. pielmieni oraz wareniki kozackie. Zmienił się wystrój restauracji. Było w niej bardziej kolorowo. We wnętrzu dominował pomarańcz, czerwień, żółć i zieleń oraz liczne akcenty kwiatowe.
Po powrocie Magda Gessler uznała, że dania były nieświeże i niesmaczne. Restauratorka nie zaakceptowała tej rewolucji. Jak czytamy na facebookowej stronie Kuchenne rewolucje - naszymi oczami "Wałkowane w Łodzi nie dotrwało do emisji i na ich stronie informacja o zamknięciu z końcem roku 2016".
fot. screen/player.pl