
Program TV został dostarczony i opracowany przez media-press.tv

Papalina, Warszawa, ul. al. Komisji Edukacji Narodowej 53
Właścicielem warszawskiej restauracji „Papalina” Marek został przez przypadek. Doszło do tego, kiedy jego partner biznesowy wyjechał z Polski, a on sam postanowił przejąć jego restaurację. Gdy restauratorka odwiedziła lokal po raz drugi, stwierdziła, że nie podpisze się pod przeprowadzoną rewolucją. Papalina już nie istnieje.
screen/player.pl

Uncle Michael Restaurant, Komorów
Przed programem: Karczma u Wiencka
W podwarszawskim Komorowie ponad dwa lata temu rodzeństwo Marzena i Michał zainwestowało w dużą restaurację położoną bezpośrednio przy stacji kolejki podmiejskiej. Decyzja była spontaniczna, po prostu mieli wolne fundusze i chcieli je zainwestować w dochodowy biznes – czyli karczmę z kuchnią polską.
Na miejscu Magda Gessler zastała jednak brud, bałągan, dezorganizację i właścicieli, którzy nie mieli pojęcia o prowadzeniu lokalu gastronomicznego. Restauracja nie przetrwałą próby czasu i została już zamknięta.
screen/player.pl

Zajezdnia, Zielonki, ul. Warszawska 291
Przed programem Bistro Obora
Bistro „Obora” otworzył Waldek razem ze swoją życiową partnerką, Mariolą. Oboje nie mieli wcześniej żadnego doświadczenia w prowadzeniu gastronomii. Magdzie Gessler udało się diametralnie odmienić lokal, ale jej starania na nic się zdały. „Zajezdni” nie udało się utrzymać.
Restauracja Zajezdnia (Po Udanych Kuchennych Rewolucjach z Magdą Gessler, TVN) Została Zlikwidowana i Zamknięta na Zawsze w miejscowości Zielonki Parcela. Tym samym znika z mapy otwartych lokali po Udanych Rewolucjach (Maciek zajmij się mapą). Chcielibyśmy Podziękować za po prostu za wszystko: Magdzie Gessler z Pracownikami, Całej Ekipie Constantin, która pracowała przy nagrywaniu serialu oraz Osobom TVN,które pracowały nad emisją odcinka (mimo,że zostaliśmy pokazani w telewiz…ji “jak w krzywym wzwierciadle). (…) Dziękujemy Wszystkim za odwiedzenie, za to,że byliście u nas,wracaliście i zamawialiście . Kochamy Was. Tak się stało,że będziemy szukać pracy,ale cze w gastronomi? Mariola i Waldek” – takie oświadczenie pojawiło się na profilu lokalu na Facebooku w czerwcu 2018 roku.
fot. screen/player.pl