
Tomasz Sienicki (45 lat)
Mieszka w Łazach. Bloger kulinarny, pracuje jako mobilny rzeczoznawca, 10 lat temu współprowadził rodzinną restaurację. Specjalizuje się w kuchni śródziemnomorskiej i europejskiej – północnej.
(fot. Polsat)

Marta Edmunds (25 lat)
Absolwentka Uniwersytetu Cambridge. Z wykształcenia antropolog. Pochodzi z Łodzi. Jest szefem kuchni w łódzkiej restauracji „Lokal”. Jej specjalnością jest nowoczesna kuchnia polska i francuska. Popisowe danie to m.in.: krokiet z bażanta z grzybami na puree z kalarepy z jabłkiem.
(fot. Polsat)

Marcin Przybysz (26 lat)
Mieszka w Londynie. Szef sekcji w posiadającej 1 gwiazdkę Michelin restauracji „La Trompette” w stolicy Wielkiej Brytanii. Jego specjalizacja to kuchnia molekularna, francuska i nowoczesna. Popisowo przyrządza homara!
(fot. Polsat)

Bartłomiej Witkowski (27 lat)
Szef sekcji w „Copernicus Toruń Hotel” (restauracja „Sfera”) w Toruniu. Specjalizuje się w kuchni polskiej. Do jego popisowych dań należą m.in.: piernik, ziemniaczany suflet i pierś z kaczki.
(fot. Polsat)