Fabryka jedzenia Odcinek 7 (Sezon 2) - Keczup do wszystkiego

Food Factory, Kanada 2021

Streszczenie odcinka

W dzisiejszym odcinku zobaczymy, jak powstają cukierki PEZ. Ich historia sięga 1927 roku, kiedy zaczęto produkować miętówki o tej nazwie. Teraz w jednej partii wytwarzanych jest prawie pół miliona pastylek. Dowiemy się również, czemu zawdzięczają swój pyszny smak miniaturowe gofry z jasnopomarańczowym nadzieniem. Odwiedzimy też zakłady, w których produkowane są piersi kurczaka z parmezanem. To włoskie danie inspirowane jest rodzinnym przepisem.

Czas trwania:18 min

Kategoria wiekowa:

Gatunek:Serial/Serial dokumentalny

Fabryka jedzenia w telewizji

Galeria

Keczup do wszystkiego
Keczup do wszystkiego
  • Keczup do wszystkiego
  • Keczup do wszystkiego