
Marcin Zdeb, 29 lat - Kraków
Już od dziecka miał smykałkę do gotowania, ale nigdy nie podjął kształcenia w tym kierunku. Według niego najlepszą szkołą jest uczenie się na błędach, dzięki czemu chętnie eksperymentuje w kuchni. Łatwo nawiązuje kontakty i jest bardzo pozytywną osobą, dlatego nie bardzo dogaduje się z pesymistami. Jak sam twierdzi bywa egoistyczny. Jest uparty i spontaniczny. Nie boi się ekstremalnych wyzwań i lubi rywalizację. Wielki fan wysiłku fizycznego i ciężkich brzmień, co wyraża grając na perkusji w jego zespole. Na co dzień jest grafikiem komputerowym.
fot. Krystian Szczęsny

Błażej Loska, 33 lata – Bieruń
Przygodę z gastronomią rozpoczął, gdy miał 14 lat. Odbywał wówczas praktyki jako kucharz. Przez kolejne czternaście lat jego życie zawodowe było związane z pracą w kuchni. Obecnie pracuje w branży motoryzacyjnej, ale chciałby wrócić do gotowania. Jak sam twierdzi jest zdecydowany w podejmowaniu decyzji, ale niekiedy zdarza mu się wybierać drogę na skróty. Jest bardzo troskliwy i uczynny. Cechuje go także pewność siebie i poczucie humoru.
fot. Krystian Szczęsny

Michał Suchanowski, 37 lat – Bytom
Gotuje zawodowo od 18 lat. Ukończył technikum gastronomiczne o profilu technik/technolog żywienia zbiorowego. Doświadczenie zdobywał w restauracjach w Polsce oraz w Niemczech. Ma na koncie udział w różnych konkursach kulinarnych, m.in. był półfinalista olimpiady dla kucharzy, zajął drugie miejsce w konkursie na targach kulinarnych w Krakowie. Jest osobą niezwykle zorganizowaną i ambitną. Trenuje judo. Każdą wolną chwilę poświęca żonie oraz dwóm synom. Marzy o własnym lokalu gastronomicznym.
fot. Krystian Szczęsny

Damian Bańkowski, 28 lat – Elbląg
Od 11 lat związany z gastronomią. Pracował w restauracjach w Warszawie oraz w Holandii, gdzie spędził aż sześć lat. Fascynuje się Gordonem Ramsayem. W pracy stara się być zawsze skupiony, ale czasem zdarzają mu się dni, kiedy bywa roztrzepany. Nie lubi aroganckich ludzi. Jego słabą stroną w kuchni są desery, ostrygi i ośmiornice. Kiedy nie gotuje, gra w piłkę nożną i podróżuje, bo to jego największe pasje.
fot. Krystian Szczęsny