KONKURS "Najlepsze sałatki na lato"! Wygraj zaproszenia do Pizza Hut!

Redakcja Telemagazyn
(fot. Pizza Hut)
(fot. Pizza Hut)
Specjalnie dla wszystkich fanów Baru Sałatkowego, Pizza Hut przygotowała nowe, letnie smaki. Weź udział w konkursie i wygraj zaproszenia! Przyjdź, spróbuj i rozkoszuj się bogatą w witaminy owocowo - warzywną ucztą!

Od lipca w goszczącym od ponad 20 lat w ofercie restauracji Pizza Hut Barze Sałatkowym pojawią się zupełnie nowe i soczyste smaki. Znajdziesz tam owoce z całego świata, dostarczane przez lokalnych dostawców. Dla chcących zachować linię doskonałym wyborem będzie sałatka z wysokobiałkowego ananasa, soczystego kiwi i egzotycznego melona. Dla amatorów słodkości idealnym rozwiązaniem będzie owocowa kombinacja w połączeniu z wyśmienitym, sosem czekoladowym. Niekończące się możliwości komponowania powodują, że Bar Sałatkowy jest idealnym rozwiązaniem zarówno na popołudnie z przyjaciółką, jak i biznesowy lunch. Zacznij od zielonej bazy, dodaj ulubione składniki i sos, który połączy smaki, a na deser wybierz bombę owocowo-wiataminową, która doda energii na cały dzień!

W związku z promocją Baru Sałatkowego, Pizza Hut i Telemagazyn.pl mają dla Was konkurs, w którym do wygrania są zaproszenia do Nowego Baru Sałatkowego restauracji Pizza Hut (do wykorzystania do 1 września 2014 r.)!

Co zrobić żeby wygrać?

Wystarczy
zarejestrować się


w naszym serwisie i w komentarzu pod tym tekstem odpowiedzieć na pytanie:

Jaka jest Twoja ulubiona letnia sałatka? Podziel się z nami przepisem.

Na odpowiedzi czekamy od 6.08.2014 r. od godz. 14.00 do 13.08.2014 r. do godz. 23:59:59. Odpowiedzi osób niezarejestrowanych w serwisie nie będą brały udziału w konkursie.

Najlepsze i najoryginalniejsze przepisy zostaną nagrodzone:
Miejsce I – 10 zaproszeń do Nowego Baru Sałatkowego
Miejsce II – 7 zaproszeń do Nowego Baru Sałatkowego
Miejsce III – 5 zaproszeń do Nowego Baru Sałatkowego

Jedno zaproszenie ma wartość 15 zł i jest do wykorzystania we wszystkich restauracjach Pizza Hut z obsługą kelnerską w Polsce codziennie do 1 września 2014 r.

Szczegółowy regulamin konkursu znajduje się tutaj.

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Kultura i rozrywka

Komentarze 35

Komentowanie zostało tymczasowo wyłączone.

Podaj powód zgłoszenia

m
martabiadun@...
moja ulubiona sałatka letnia składa sie z 3 gniazd makaronu tagliatele (ale moze byc dowolny) pól szkłanki soczewicy, papryki czerwonej, żółtej, szczypioru, cukinii, sera feta lub mozzarella, ziól i ząbka czosnku do smaku soczewice gotujemy zgodnie z przepisem, makaron musi byc all dente cukinie podduszamy na parze ok 2minut z ziołąmi prowansalskimi, opcjonalnie papryke tez ale moze byc swiezutka :) papryke kroimy w kostke po poółowie z kazdego koloru, wszystko mieszamy, dorzucamy szczypiorek ok 3/4 pęczku. ser pokrojony w kostkę. nastepnie doprawiamy do zmaku drobno posiekany czosnkiem, bazylia, pieprzem ziołowymm i rozmarynem, odrobina pieprzu czarnego oliwa extra virgin i gotowe. lekka pożywna kolorowa lenia :) pychota :)
f
fifibezon@...
Letnia sałatka to sałatka na kaca! Garść szpinaku (Każdy zielony liść jest doskonałym źródłem kwasu foliowego, witaminy C i siarki) mieszamy z korniszonami (witamina A, żelazo, potas, witamina K, wapń i mangan). Dodajemy jabłko oraz marchew, co oczyści organizm. Dla odważnych imbir oraz pieprz. Przydatne będą również grzanki z pieczywa pełnoziarnistego. RADA: przygotuj ją dzień przed imprezą :P
s
sylwiaagatarudnicka@...
Moje sałatki to wynik szalonego eksperymentu. Kiedy wyjdzie coś pysznego, to cieszę się niczym dziecko ;). Z takiego mixu wyszła sałatka owocowo-warzywna. Powiedzmy, że jej robocza nazwa to SAŁATKA TELEMAGAZYNOWA :) w sam raz na południa z serialem. 250 g pomidorów koktajlowych lub migdałowych, przekrojonych na pół 100 g borówek amerykańskich 50 g mieszkanki pestek (słonecznik, dynia, pinia) 3 kiwi, pokrojone na plastry 3 nektarynki, pokrojone na plastry 2 avocado, pokrojone na plastry 1 marchew, duża, starta 1 główka sałaty dębowej Sos: 4 łyżki jogurtu naturalnego 2 łyżeczki musztardy gruboziarnistej (u mnie Dijon) 1 łyżka oliwy z oliwek 1 łyżeczka miodu naturalnego 1 ząbek czosnku, duży Sól morska i pieprz kolorowy do smaku Wszystkie składniki zmiksować w blenderze. Sposób wykonania: Ziarna uprażyć na patelni bez oleju i odstawić aby ostygły. Sałatę umyć, wysuszyć, podrzeć na mniejsze części. Dodać owoce i warzywa, a na końcu posypać pestkami. Tuż przed podaniem polać sosem i delikatnie wymieszać.
r
rbajka@...
Libańska sałatka z bobu w domowym chlebku pita 4 porcje 500 g surowego bobu ½ pęczka rzodkiewki ½ dużej czerwonej cebuli garść listków kolendry lub pietruszki (co bardziej lubicie, można dać jedno i drugie) 2 łyżki oliwy z pierwszego tłoczenia 3 łyżki soku z cytryny 1 łyżeczka startej skórki cytrynowej 2/3 łyżeczki mielonego kuminu duża szczypta soli, pieprz czarny + do podania 4 chlebki pita Bób opłukać i ugotować (najlepiej na parze, wystarczy ok. 7-8 minut). Przelać zimną wodą i wyłuskać. Rzodkiewkę, cebulę i pietruszkę lub kolendrę pokroić drobno, wszystko razem umieścić w dużej misce. Połączyć składniki na sos, zalać sałatkę, wszystko razem wymieszać. Spróbować, ewentualnie doprawić. Odstawić do lodówki (warto przygotować wcześniej, nabiera smaku z czasem) lub od razu nakładać do pit Bób jest lepszy niż chipsy przed TV i lepszy niż popcorn w kinie ;)
c
charmed00@...
Azja w sałatce Składniki: liscie szpinaku, 3/4 szklanki mandarynki z puszki, 1/4 szklanki marchewka pokrojona w zapalki, okolo 3 cm kawalek cebuka czerwona pokrojona w cienkie piorka, 1-2 lyzki Olej sezamowy, 1 lyzeczka sos sojowy, 1/4 lyzeczki sok z mandarynek, 3 lyzki ocet ryzowy, 1 lyzeczka czosnek w proszku, szczypta prazone ziarna sezamu, 1 lyzka Olej sezamowy, sos sojowy, czosnek, sok i ocet c wymieszac razem. Na talezu ulozyc liscie szpinaku, nastepnie cebulke, mandarynki i marchewke. Salatke polac dressingiem i posypac ziarnami sezamu. (Ja dodatkowo posypalam prazonymi platkami migdalow)
j
jutrzenkaaga@...
Moja ulubiona letnia sałatka to: Grillowane Brzoskwinie z Bekonem w Maślankowym Dressingu Składniki: - 1/4 szklanki majonezu - 1/4 szklanki kwaśnej śmietany - 1/4 filiżanki maślanki - 2 łyżki posiekanej mięty - 2 łyżki posiekanej natki pietruszki - 2 łyżki posiekanego szczypiorku - 1 łyżeczka octu balsamicznego - sól - świeżo zmielony pieprz - 5 grubych plastrów boczku - 1/4 filiżanki brązowego cukru - 1/2 łyżeczki pieprzu cayenne - 3 szalotki, pokrojone w okręgi - oliwa z oliwek - 4 dojrzałe brzoskwinie, pokrojone w ćwiartki Sposób przygotowania: Rozgrzej piekarnik do 180 stopni. W małej misce wymieszaj majonez z kwaśną śmietaną, maślanką, miętą, pietruszką, szczypiorkiem i octem, dopraw solą i pieprzem i odstaw do lodówki. Wyłóż blachę pergaminem i ułóż na niej plastry boczku, następnie posyp je brązowym cukrem i pieprzem cayenne. Piecz przez ok. 25 minut, aż cukier się skarmelizuje, następnie pozostaw do wystygnięcia i pokrój bekon na mniejsze kawałki. W międzyczasie rozpal grill, bądź rozgrzej patelnię grillową. Posmaruj szalotkę oliwą z oliwek i dopraw ją solą i pieprzem. Opiecz cebulę na grillu, do czasu aż zmięknie i się zarumieni, przez ok 10 minut. Brzoskwinie również posmaruj oliwą i opiecz na grillu przez ok. 2 minuty. Do dużej miski wrzuć cebulę, brzoskwinie i boczek oraz dodaj maślankowy dressing. Sałatkę podawaj od razu. Smacznego!
l
leoniu@...
Oh la la! Jakie elaboraty, jakie poezyje. U mnie będzie krótko - latem jem sałatki, bo zwykle się odchudzam. Używam do nich dużo cebuli lub czosnku - bo w czasie urlopu mogę sobie chuchać jak chcę (normalnie w pracy - szkoła - głupio mi się schylić nad dzieckiem i w ramach mówienia "jedynka, jedynka" katować jeszcze zapachem, którego nie zagłuszy żaden miętowy, reklamowany produkt). Dwa - latem mam zamiar odpocząć, niekoniecznie w kuchni, więc w przepisach brnę w banał. pomidor pokrojony w dużą kostkę cebula - w cieniutkie piórka sól, pieprz + oliwa z oliwek jak kto lubi można dodać odrobinę octu winnego lub balsamicznego (proporcjonalnie 1/3 ilości wlanej oliwy)... Tyle. Jak się ma męża, albo dziecko - to można mu kazać do tego zrobić czosnkowe, podpieczone bagietki. I jeszcze jedna rzecz, tak w bonusie - nie miesza się w sałatkach pomidora z ogórkiem, bo ogórek ma pewien enzym, który niszczy pomidorową witaminę c... Niedobrze, wakacje, a ja pedagogizuję.. Jest źle...
r
r.helt@...
SAŁATY Z POMARAŃCZAMI to moja ulubiona sałatka na letnie orzeźwienie. Składniki:sałata roszponka, czerwona sałata karbowana, 2 pomarańcze, 1 awokado, 10 dag białego chudego sera, pęczek rzodkiewek. Wykonanie: Sałaty po umyciu i osączeniu porwać na kawałki. Awokado obrać ze skóry i po wyjęciu pestki pokroić w plasterki. Pomarańcze obrać i podzielić na cząstki .Rzodkiewkę umyć i pokroić w plasterki. Na talerzu ułożyć wszystkie składniki kolejno je przekładając .Pokruszyć biały ser. Polać dressingem przygotowanym z 2 łyżek oliwy z oliwek, 1 łyżki octu winnego, 1 łyżka majonezu, 1 łyżeczka cukru, pokrojona natka pietruszki, sól, pieprz.
r
regiomontana@...
Tajska sałatka z ogórków - orzeźwienie z pazurem:) Składniki: - 3 duże, obrane ogórki, przekrojone wzdłuż, bez nasion, pokrojone następnie w średniej grubości plastry - 1/2 łyżki soli - 1/4 szklanki cukru - 1/2 szklanki octu ryżowego - 2 drobno posiekane papryczki jalapeno, bez ziaren - 1/4 szklanki posiekanej świeżej kolendry (lub natki pietruszki) - 1/2 szklanki posiekanych orzechów (ziemnych lub włoskich lub pecan) Pokrojone w plastry ogórki mieszam z solą i pozostawiam na pół godziny na sicie. Opłukuję zimną wodą, osuszam na papierowym ręczniku. W misce trzepaczką mieszam cukier z octem ryżowym do momentu gdy cukier się rozpuści. Dodaję ogórki, papryczki jalapeno oraz kolendrę/natkę pietruszki. Mieszam i posypuję posiekanymi orzeszkami. Sałatka wspaniale orzeźwia, a jednocześnie ostrość papryczek w połączeniu ze słodyczą i kwaskowością octu ryżowego z cukrem sprawiają, że sałatka nabiera życia i ogórek nie jest nudny:)
M
Montana
Tajska sałatka z ogórków - orzeźwienie z pazurem:) Składniki: - 3 duże, obrane ogórki, przekrojone wzdłuż, bez nasion, pokrojone następnie w średniej grubości plastry - 1/2 łyżki soli - 1/4 szklanki cukru - 1/2 szklanki octu ryżowego - 2 drobno posiekane papryczki jalapeno, bez ziaren - 1/4 szklanki posiekanej świeżej kolendry (lub natki pietruszki) - 1/2 szklanki posiekanych orzechów (ziemnych lub włoskich lub pecan) Pokrojone w plastry ogórki mieszam z solą i pozostawiam na pół godziny na sicie. Opłukuję zimną wodą, osuszam na papierowym ręczniku. W misce trzepaczką mieszam cukier z octem ryżowym do momentu gdy cukier się rozpuści. Dodaję ogórki, papryczki jalapeno oraz kolendrę/natkę pietruszki. Mieszam i posypuję posiekanymi orzeszkami. Sałatka wspaniale orzeźwia, a jednocześnie ostrość papryczek w połączeniu ze słodyczą i kwaskowością octu ryżowego z cukrem sprawiają, że sałatka nabiera życia i ogórek nie jest nudny:)
a
agnieszkarados@...
Mnie ostatnio oczarowała sałatka z arbuzem :) Arbuz kroimy w kostkę, dodajemy fetę lub ser sałatkowy, pierś z kurczaka podsmażoną wcześniej też w kostkę, bazylię i miętę, można dodać oliwki. Świetnie na upały się sprawdza. Smacznego :)
k
kjtjkruk6@...
Kiedy potrzebuję orzeźwienia nie ma chwili do stracenia dlatego awokado, zielone winogrono, fetę i ogórek zielony kroję. Dodaję miętę z oliwą łączę - i już sałatkę zajadam, z kostkami lodu lemoniadę sączę i dzięki Telemagazynowi z Wiadomościami się łączę :)
t
thund@...
Jedna z moich ulubionych sałatek w okresie letnim to pomidor, ogórek, rukola z dość dużą ilością pieprzu i odrobiną soli, a do tego sos musztardowo-miodowy - od momentu gdy go spróbowałem został wpisany na listę faworytów.
a
asia19-9@...
A ja w sałatkach wybieram podejście minimalistyczne! Różne rodzaje sałat, młode liście szpinaku, nasiona słonecznika, papryka, pomidor, plasterki jabłka i awokado. Jeśli mamy w towarzystwie mężczyzn, dla których sałatka to nie posiłek, dodajemy podsmażone piersi z kurczaka. A to wszystko skropione oliwą i UWAGA UWAGA najważniejszym składnikiem sokiem z granatu! Odkryłam go na wakacjach w Turcji i zakochałam się bez pamięci. Nadaje sałatce ten idealnie słodko - kwaśny posmak, który świetnie sprawdza się w letnie dni.
40kilo@...
Tak lubię sałatki, że mogłabym się żywić tylko nimi. Rzadko stosuję przepisy, bo lubię komponować składniki spontanicznie - według apetytu w danym dniu. Latem najczęściej jadam sałatki owocowe. Zastępują mi lody, ciasto i inne słodycze, za którymi nie przepadam. Moją ukochaną sałatką jest grecka, bo lubię ser feta. W moim domu do obiadu podaję ogromną miskę sałatki i zawsze wraca z jadalni pusta. :-) Dla mojej rodziny Bar Sałatkowy to Raj. Moglibyśmy przy nim stać godzinami i wyjadać sałatki prosto z pojemników. :)
Polecane oferty
* Najniższa cena z ostatnich 30 dniMateriały promocyjne partnera
Wróć na telemagazyn.pl Telemagazyn