Kuchnia amerykańska

Cuisine américane / American Cuisine, Francja 1998

Młody Amerykanin przybywa do Francji, aby uczyć się fachu pod okiem słynnego kucharza, Louisa Boyera. Tymczasem zbliża się data corocznego wydania przewodnika poddającego surowej ocenie restauracje.

Reżyseria:Jean-Yves Pitoun

Czas trwania:100 min

Kategoria wiekowa:

Gatunek:Film/Komedia romantyczna

Kuchnia amerykańska w telewizji

  • Jason Lee

    jako Loren Collins

  • Eddy Mitchell

    jako Louis Boyer

  • Irene Jacob

    jako Gabrielle Boyer

  • Isabelle Petit-Jacques

    jako Carole

  • Sylvie Loeillet

    jako Suzanne

  • Thibault de Montalembert

    jako Vincent

  • Jean-Yves Pitoun

    Scenariusz

  • Jean-Yves Pitoun

    Reżyseria

  • Jean-Marie Dreujou

    Zdjęcia

  • René-Marc Bini

    Muzyka

Opis programu

Młody Amerykanin Loren przybywa do Francji, aby uczyć się fachu pod okiem słynnego kucharza, Louisa Boyera. Tymczasem zbliża się data corocznego wydania biblii kulinarnej, czyli przewodnika Michelina, poddającego surowej ocenie restauracje. Dodatkowe perturbacje powodują kłopoty podatkowe lokalu Boyera oraz wizyta urzędu imigracyjnego tropiącego nielegalnych pracowników. W dodatku sfrustrowany mistrz kuchni zauważa, że przybysz z Ameryki i jego ukochana córka Gabrielle mają się ku sobie.