Megakuchnie Odcinek 3 (Sezon 1) - Hotel w Singapurze
Mega Food, Wielka Brytania 2017
Streszczenie odcinka
Twórcy programu zaglądają za kulisy wielkich imprez i przyglądają się firmom przygotowującym catering dla tysięcy gości. "Na stołówce pracowniczej w największym hotelu w Singapurze każdego dnia wydawane są tysiące posiłków. Zobaczymy, jak wygląda praca w tym miejscu." "Zorganizowanie przyjęcia jest uważane za nie lada wyzwanie. W tym programie zobaczymy jednak o wiele bardziej skomplikowane logistycznie przedsięwzięcia gastronomiczne. Przekonamy się, czego wymaga przygotowanie posiłków dla tysięcy pasażerów linii lotniczych albo zapewnienie poczęstunku dla trudnej do przewidzenia liczby gości na imprezach masowych. Podejrzymy kulisy pracy firm cateringowych, obsługujących wielkie wydarzenia, oraz przedsiębiorstw spełniających wymagania współczesnej turystyki." "Marina Bay Sands to największy hotel w Singapurze. Na 57 piętrach znajduje się 2500 pokoi, a nad bezpieczeństwem i komfortem gości czuwa ponad siedem tysięcy ludzi, którzy również mają zapewnione wyżywienie na miejscu. Twórcy programu ukazują kuchnię, w której codziennie przygotowuje się tysiące posiłków dla pracowników hotelu. Obsługa stołówki musi sprostać niełatwemu zadaniu przyrządzenia dań dla wielokulturowej społeczności, w której stykają się różne religie i style życia."
Czas trwania:63 min
Kategoria wiekowa:
Gatunek:Serial/Serial dokumentalny