
Magda Gessler, Ania Starmach i Michel Moran wybrali najlepszych z najlepszych. Jurorzy są pewni, że umiejętności, pasja i wola walki zawodników pozwolą im na emocjonującą walkę.
POZNAJ UCZESTNIKÓW 3. EDYCJI "MASTERCHEF" >>
(fot. TVN/FOKUSMEDIA.COM.PL/NEWSPIX.PL)

ARKADIUSZ PACIOREK - LAT 27
BIELSKO - BIAŁA
Kierownik sklepu
Kawaler
Zaczął gotować 12 lat temu dla siebie, rodziny i przyjaciół. Największy wpływ miała na niego mama. W kuchni czuje się „jak Zeus na Olimpie – jest panem”. Zje wszystko, ale najbardziej lubi sałaty i mięsa. Interesuje się handlem, marketingiem i sprzedażą. Jego największym marzeniem jest mieć swój własny program kulinarny i poznać Magdę Gessler. Ogląda wszystkie jej programy. Jeśli tylko może, odwiedza restauracje, w których były „Kuchenne rewolucje”. Jego największym sukcesem było uzyskanie kierowniczego stanowiska, ponieważ ma kontrolę nad całym sklepem i personelem. Mówi o sobie, że jest „jak deser czekoladowy z chilli, gdyż jest słodki z zewnątrz, ale po jakimś czasie potrafi być ostry”.
Potrawa z castingu: filet z piersi z kurczaka w sosie szpinakowym z suszonymi pomidorami, szynką parmeńską i serem dor blue z sałatką z pomidorów koktajlowych i prażonych pestek dyni.
(fot. TVN/FOKUSMEDIA.COM.PL/NEWSPIX.PL)

PRZEMYSŁAW GRZEGORCZYK - LAT 31
ŁÓDŹ
informatyk
żonaty
Zaczął gotować, gdy miał 20 lat, inspirowała go babcia, lubi książki kulinarne z początku XX wieku. Wędzi wędliny, robi sery, wino, nalewki, ma ogródek z warzywami, marynuje, kisi. Nie jest mistrzem w deserach i cukiernictwie, ale ogólnie wysoko ocenia swoje umiejętności. Lubi każde jedzenie: od staropolskiej kuchni po tajskie potrawy. Za swój największy kulinarny sukces do tej pory uważa kolację, która wydał sam dla 20 osób i wszystko świetnie się udało. Uwielbia gotowanie, bo w nim można się wykazać inwencją, za swoją najgorszą pracę uważa stanie przy taśmie produkcyjnej, bo nie miał tam miejsca na żadną kreatywność. Marzy mu się połączenie podróży i gotowania.
Potrawa z castingu: kurczak w sosie z sera gorgonzola.
(fot. TVN/FOKUSMEDIA.COM.PL/NEWSPIX.PL)

MARIUSZ SZWED - LAT 35
PRUSZKÓW
przedsiębiorca
obecnie nie pracuje
żona, 3 dzieci: Aleksander 13, Julia 11, Piotr 6 lat
Waży 115kg, ma 182cm wzrostu, ale jak zobaczy choćby najmniejszego pająka, to przed nim ucieka. Zaczął gotować dla swoich dzieci, żony i znajomych. Nie poddał się nawet wtedy, kiedy wysiadł prąd i musiał szykować kolację wigilijną w warunkach polowych. Uwielbia grillowane mięso i owoce morza. Lubi staropolskie potrawy z dziczyzny, ale też śródziemnomorskie dania. Interesuje się myślistwem, poluje na większe zwierzęta, czasami ptactwo. Marzy mu się otwarcie restauracji. Za swój największy sukces uważa rodzinę. Stres go motywuje i napędza. Obecnie nie pracuje, bo zamknął swoją poprzednią firmę i zamierza poświęcić się sztuce kulinarnej.
Potrawa z castingu: Świeże mule gotowane z warzywami w sosie własnego pomysłu.
(fot. TVN/FOKUSMEDIA.COM.PL/NEWSPIX.PL)