Rachel Ray od kuchni

True Holywood Story: Rachel Ray, USA 2008

Czas trwania:50 min

Kategoria wiekowa:

Gatunek:Film/Film dokumentalny

Rachel Ray od kuchni w telewizji

Opis programu

Rachel Ray należy do najpopularniejszych szefów kuchni gotujących na ekranie w Stanach Zjednoczonych. Z jedzeniem była związana od dziecka, gdyż jej rodzice prowadzili restaurację, gdzie, można śmiało powiedzieć, spędziła swoje dzieciństwo. Nigdy natomiast nie skończyła żadnej szkoły kulinarnej, jest samoukiem. Przez lata pracowała w mniejszych i większych sklepach delikatesowych, gdzie doradzała klientom w sprawach zakupów. Pracodawcy cenili ją za wiedzę, którą posiadała, pracowitość i zaangażowanie. Często zdarzało się, że podpowiadała swoim klientom różne przepisy, namawiała do zakupu produktów, których nigdy wcześniej nie próbowali. Klienci polubili ją i jej wskazówki do tego stopnia, że przychodząc do sklepu od wejścia pytali o Rachel. Przesyłali też listy z prośbą o wydanie książki z przepisami, które polecała Ray w czasie zakupów. Nie mając doświadczenia w tej dziedzinie, Rachel udała się do jednego z największych wydawnictw w Nowym Jorku. Nie liczyła jeszcze wtedy na to, że jej książka zainteresuje wydawców, chciała jedynie spotkać się z kimś, kto pomoże jej w przygotowaniu materiałów. Stało się jednak inaczej. Jej książka odniosła spektakularny sukces. Potem przeszedł czas na programy telewizyjne, artykuły do kolorowych magazynów, a nawet kulinarne audycje radiowe. Wszędzie, gdzie się pojawiała, zarażała wszystkich swoim wielkim optymizmem i radością życia. Kolejni producenci, powierzając jej nowe programy, zgadzali się ze sobą, że Rachel ma w sobie "to coś" co powoduje, że widzowie ją kochają. W 2006 roku Rachel została gospodynią swojego pierwszego autorskiego programu, który był realizowany z udziałem publiczności w studio. Po latach ciężkiej pracy, Rachel zbudowała imperium kulinarne i za pomocą książek, audycji radiowych i programów telewizyjnych nauczyła Amerykanów smacznie gotować.