Afryka od kuchni Odcinek 13 - Najlepsze podróże
Tales from the Bush Larder, Holandia 2013
Streszczenie odcinka
Afryka kojarzy się nam z pięknymi krajobrazami i dzikimi zwierzętami, a także z biedą i wojnami, ale raczej nie z wyśmienitą kuchnią. Kiran Jethwa - urodzony w Kenii pół Brytyjczyk, pół Hindus - cieszący się międzynarodową popularnością kucharz i autor popularnych brytyjskich telewizyjnych programów kulinarnych, zabiera nas w kulinarną podróż po Kenii, Etiopii i Ugandzie. Bogactwo i różnorodność afrykańskiej kuchni zaskakują, a piękno odwiedzanych miejsc zachwyca. Kucharz Kiran Jethwa odkrywa kuchnię afrykańską. Podczas inspirujących podróży poznaje mieszkańców wschodniej części kontynentu i ich kulinarne tradycje. Odwiedza plantacje, bierze udział w zbiorach, próbuje mało znanych specjałów. Szef kuchni Kiran Jethwa podsumowuje swoje fascynujące podróże, które odbył w drugiej serii Afryki od kuchni. To dobra okazja, by razem z kucharzem odwiedzić niezwykłe miejsca w Kenii, Ugandzie i Etiopii.
Kategoria wiekowa:
Gatunek:Serial/Serial dokumentalny