Bracia Roca na tureckim szlaku
The Turkish Way, Hiszpania 2016
Bracia Roca, właściciele katalońskiej restauracji "Celler de Can Roca", uznanej przez prestiżowy "Restaurant Magazine" za najlepszą na świecie, postanowili zgłębić tajniki tureckiej kuchni.
Reżyseria:Luis Gonzalez
Czas trwania:86 min
Kategoria wiekowa:
Gatunek:Film/Film dokumentalny
Bracia Roca na tureckim szlaku w telewizji
Galeria
Twórcy
Jaime Rebato
Zdjęcia
Luis Gonzalez
Reżyseria
Sophie Abraham-Ebbinge
Muzyka
Opis programu
Pięć tygodni w kolebce jednej z najstarszych kuchni świata: Turcji. Słynni restauratorzy, bracia Joan, Josep i Jordi Rocaudają się w podróż na Półwysep Anatolijski. Szef kuchni, sommelier i cukiernik zgłębiają tajniki sztuki kulinarnej i poznają kulturę Turcji - spotykają się z kucharzami, producentami jedzenia, rolnikami oraz zwykłymi ludźmi. Na co dzień bracia Roca są właścicielami katalońskiej restauracji Celler de Can Roca w Gironie, uznanej przez prestiżowy "Restaurant Magazine" za najlepszy lokal na świecie - według listy The World's 50 Best. (https: //www.kinonh.pl)