Dolce vita według Davida RoccoOdcinki Dolce vita według Davida Rocco Streszczenia odcinków David Rocco's Dolce Vita, Kanada 2017 Sezon 5 Odcinek 4 (Sezon 5) - Indie we Florencji David odkrywa egzotyczną stronę jednego z najbardziej emblematycznych toskańskich miast Florencji. Spotyka się z mieszkającymi tu Hindusami oraz miłośnikami indyjskiej kuchni i kultury. Odcinek 3 (Sezon 5) - Na lody! David udaje się do Florencji, która jest kolebką lodów, gdzie pozna Vetulia Bondiego, producenta włoskich gelato. Wspólnie będą eksperymentować z łączeniem słodkich i wytrawnych smaków, wykorzystując popularny deser w nietypowy sposób. Odcinek 3 (Sezon 5) - Na lody! David udaje się do Florencji, która jest kolebką lodów, gdzie pozna Vetulia Bondiego, producenta włoskich gelato. Wspólnie będą eksperymentować z łączeniem słodkich i wytrawnych smaków, wykorzystując popularny deser w nietypowy sposób. Odcinek 3 (Sezon 5) - Na lody! David udaje się do Florencji, która jest kolebką lodów, gdzie pozna Vetulia Bondiego, producenta włoskich gelato. Wspólnie będą eksperymentować z łączeniem słodkich i wytrawnych smaków, wykorzystując popularny deser w nietypowy sposób. Odcinek 2 (Sezon 5) - Czwarty lipca David wybiera się do pensjonatu pod Sieną. Właścicielka podejmuje gości z całego świata. 4 lipca Rocco pomaga w przygotowaniu kolacji z okazji amerykańskiego Dnia Niepodległości. Odcinek 1 (Sezon 5) - Palio Palio di Siena to jeden z najsłynniejszych i najstarszych wyścigów konnych w Europie. Festiwal łączy sąsiedzkie zmagania, parady i jedzenie. Rocco udaje się do dzielnicy Contrada del Buco. Sezon 4 Odcinek 14 (Sezon 4) - Święta w Toskanii David i Nina cieszą się świąteczną atmosferą Florencji i obchodzą Boże Narodzenie w swoim wiejskim domu w Toskanii, gdzie towarzyszą im rodzina i przyjaciele. David przyrządza tradycyjne włoskie potrawy takie jak nadziewany, smażony kalmar i ośmiornica z grilla. Odcinek 13 (Sezon 4) - Ocet David wybiera się do toskańskiego miasteczka Volpaia, aby dowiedzieć się, jak wytwarza się ocet. Miejscowi producenci słyną także z produkcji wina. Odcinek 12 (Sezon 4) - Polowanie Jesień w Toskanii to sezon polowań na dzika. Dziczyzna odgrywa bardzo ważna rolę w miejscowej kuchni. O znaczeniu tej tradycji świadczy między innymi fakt, że w stolicy regionu, Florencji, stoi XVII-wieczna rzeźba Il Porcellino przedstawiająca dzika. Odcinek 11 (Sezon 4) - Rozgrzewające zupy David przyrządza proste i pożywne zupy z niedrogich, łatwo dostępnych produktów i sezonowych warzyw. Odcinek 10 (Sezon 4) - Sezon na kasztany Jesień jest w Toskanii sezonem na kasztany. David dowie się o sposobie ich zbioru, ich wartościach odżywczych oraz różnorodnym zastosowaniu. Odcinek 9 (Sezon 4) - Sfizi David przygotowuje sfizi - niewielkie przekąski, które można serwować pojedynczo lub w formie prawdziwej uczty. Odcinek 9 (Sezon 4) - Sfizi David przygotowuje sfizi - niewielkie przekąski, które można serwować pojedynczo lub w formie prawdziwej uczty. Odcinek 9 (Sezon 4) - Sfizi David przygotowuje sfizi - niewielkie przekąski, które można serwować pojedynczo lub w formie prawdziwej uczty. Odcinek 8 (Sezon 4) - Klopsiki dla każdego David wybiera się do rzeźnika, który sprzedaje ekologiczne mięso na stoisku przy wiejskiej drodze. Następnie przyrządza klopsiki wołowe, rybne i wegetariańskie. Odcinek 8 (Sezon 4) - Klopsiki dla każdego David wybiera się do rzeźnika, który sprzedaje ekologiczne mięso na stoisku przy wiejskiej drodze. Następnie przyrządza klopsiki wołowe, rybne i wegetariańskie. Odcinek 8 (Sezon 4) - Klopsiki dla każdego David wybiera się do rzeźnika, który sprzedaje ekologiczne mięso na stoisku przy wiejskiej drodze. Następnie przyrządza klopsiki wołowe, rybne i wegetariańskie. Odcinek 7 (Sezon 4) - Apetyt na sosy David odwiedza swoje ulubione stoisko z ulicznym jedzeniem we Florencji. W domu postanawia poeksperymentować z pysznymi włoskimi sosami. Przyrządza między innymi dżem z papryczkami chili. Odcinek 7 (Sezon 4) - Apetyt na sosy David odwiedza swoje ulubione stoisko z ulicznym jedzeniem we Florencji. W domu postanawia poeksperymentować z pysznymi włoskimi sosami. Przyrządza między innymi dżem z papryczkami chili. Odcinek 7 (Sezon 4) - Apetyt na sosy David odwiedza swoje ulubione stoisko z ulicznym jedzeniem we Florencji. W domu postanawia poeksperymentować z pysznymi włoskimi sosami. Przyrządza między innymi dżem z papryczkami chili. Poprzednia 12345 Następna Dolce vita według Davida Rocco w telewizji Piątek 07.04.2017 01:30 Odcinek3 Sezon4 Nat Geo People Piątek 07.04.2017 05:00 Odcinek2 Sezon4 Nat Geo People Piątek 07.04.2017 05:30 Odcinek3 Sezon4 Nat Geo People Poniedziałek 10.04.2017 20:30 Odcinek1 Sezon4 Nat Geo People Wtorek 11.04.2017 09:30 Odcinek1 Sezon4 Nat Geo People Piątek 14.04.2017 01:00 Odcinek4 Sezon4 Nat Geo People Piątek 14.04.2017 01:30 Odcinek5 Sezon4 Nat Geo People Piątek 14.04.2017 05:00 Odcinek4 Sezon4 Nat Geo People Piątek 14.04.2017 05:30 Odcinek5 Sezon4 Nat Geo People Sobota 15.04.2017 09:30 Odcinek1 Sezon4 Nat Geo People Poniedziałek 17.04.2017 20:00 Odcinek2 Sezon4 Nat Geo People Poniedziałek 17.04.2017 20:30 Odcinek3 Sezon4 Nat Geo People Pokaż więcej Pokaż mniej Podobne programy Wojny magazynowe: Kanada Owcze szaleństwo Polowanie na myśliwego Zagadkowe zgony Policja dla zwierząt w RPA Pogotowie ratunkowe dla zwierząt Polskie prywatne zbrodnie Bliźniacze zło Anatomia głupoty według Richarda Hammonda Ślubny salon marzeń