Fabryka jedzenia USAOdcinki Fabryka jedzenia USA Streszczenia odcinków Food Factory USA, USA 2015 Sezon 2 Odcinek 22 (Sezon 2) - Pikantny sos Wizyta w fabryce, gdzie rocznie przetwarzanych jest ponad 1300 ton papryczek jalapeno, z których powstaje pikantna salsa verde. Odcinek 21 (Sezon 2) - Czekoladowy przysmak Tym razem widzowie poznają kolejne etapy produkcji batona owsianego i chlebowego placka. Dowiedzą się też, co dzieje się z plastrami ziemniaków zanim trafią one do paczek jako karbowane chipsy. Odcinek 20 (Sezon 2) - Serniczki w czekoladzie Widzowie przekonają się, jak przygotowywany jest słynny deser - serniczek na patyku. Autorzy odwiedzają fabrykę w Wisconsin, gdzie olbrzymie ilości mleka przerabiane są w gigantyczny krąg cheddara, Odcinek 19 (Sezon 2) - Zdrowa przekąska Autorzy odwiedzają piekarnię, w której z linii produkcyjnej co sekundę zjeżdża tu 28 pączków. Ponadto wizyta w fabryce w Ohio, w której ręcznie przygotowywane są pyszne bułki z nadzieniem pepperoni. Odcinek 18 (Sezon 2) - Niezwykły sos Autorzy odkrywają tajemnice sosu jabłkowego, rocznie produkuje się milion słoików tego przysmaku. Przyglądają się też, jak w jednej z najstarszych rodzinnych firm powstają kremowe krówki. Odcinek 17 (Sezon 2) - Guma do żucia W tym wydaniu wizyta w fabryce gumy do żucia Big League Chew. ponadto widzowie zobaczą, jak przebiega produkcja chrzanu oraz babeczek, które rozsławił incydent związany z bezpieczeństwem państwa. Odcinek 16 (Sezon 2) - Piklowane papryczki pepperoni Wizyta w fabryce, w której powstają piklowane papryczki pepperoni. Ponadto widzowie poznają sekrety wypieku słynnych nowojorskich bajgli. Odcinek 15 (Sezon 2) - Rybny biznes Wizyta w Gloucester w Massachusetts, gdzie w jednej z najstarszych przetwórni Ameryki widzowie poznają sekrety produkcji kwadratowych filetów rybnych. Odcinek 14 (Sezon 2) - Wszystko o serze W programie o tym jak przebiega produkcja kilku przysmaków z serem, takich jak krakersy z cheddarem, chrupiące paluszki z mozzarellą i pizza Papa John's. Odcinek 13 (Sezon 2) - Fast food z Florydy Wizyta na farmie na Florydzie, na której zaopatruje się sieć fast-foodów Quinzos. Widzowie zobaczą, jak przebiega superszybki proces dojrzewania zielonych pomidorów. Odcinek 12 (Sezon 2) - Dziękujemy! Wizyta w fabryce w Dakocie Południowej, w której codziennie z taśmy produkcyjnej zjeżdża milion małych serków. Widzowie dowiedzą się też, kim jest mężczyzna z opakowań zupy z soczewicy Soupman. Odcinek 11 (Sezon 2) - Prawie Nowa Anglia Wizyta w kawiarni sieci Dunkin' Donuts, która sprzedaje rocznie 1,8 miliarda kubków kawy, a także, jak powstaje słynna w Nowej Anglii zupa z małży. Odcinek 5 (Sezon 2) - Lody dla ochłody W odcinku o lodach marki Cold Stone. Ponadto historia wietnamskich braci, którzy udoskonalili francuskie ciasteczka maślane oraz wizyta na targu Pike Place Market w Seattle, gdzie powstają ciasta z krabem. Odcinek 4 (Sezon 2) - Bekonowe wariacje Odcinek poświęcony bekonowi. Widzowie zobaczą, jak powstają perfekcyjne kawałki boczku, napój o smaku bekonu oraz chrupiące paski boczku obtoczone w kremowej czekoladzie. Odcinek 3 (Sezon 2) - Radość życia Widzowie poznają zakład Sunkist, przez który przechodzi 200 milionów kalifornijskich cytryn rocznie. Dowidzą się, jak przygotowywane jest jedzenie dla astronautów i teksańskie ciasto z orzechami pekan. Odcinek 2 (Sezon 2) - Słoneczna Kalifornia W tym odcinku o produkcji srirachy, czyli tajskiego sosu z przetartych papryczek chili. Widzowie zobaczą też, jak powstaje sok z granatów uprawianych w Kalifornii i jak robione są meksykańskie tamale. Odcinek 1 (Sezon 2) - Śniadaniowe kanapki Widzowie dowiedzą się, jak przebiega produkcja pół miliona muffinów z jajkiem, na czym polega praca zawodowego oczyszczacza ostryg i jak powstaje najsłynniejsze w USA koszerne wino. Sezon 1 Odcinek 10 (Sezon 1) - Historia w szklaneczce Widzowie poznają prawnuka legendarnego producenta burbona, Jima Beama, i zobaczą, w jaki sposób powstają mleko czekoladowe i placki burrito. Odcinek 9 (Sezon 1) - No to siup! Tym razem odwiedziny w browarze w Saint Louis. Pracownicy i kierownictwo zakładów są wierni długiej tradycji - od 1876 roku używa się tu tego samego rodzaju drożdży piwowarskich. Poprzednia 12 Fabryka jedzenia USA w telewizji Piątek 28.08.2020 07:45 Odcinek16 Sezon2 Fokus TV Sobota 29.08.2020 15:30 Odcinek20 Sezon2 Nowa TV Sobota 29.08.2020 15:50 Odcinek21 Sezon2 Nowa TV Sobota 29.08.2020 16:10 Odcinek22 Sezon2 Nowa TV Poniedziałek 31.08.2020 07:45 Odcinek17 Sezon2 Fokus TV Wtorek 01.09.2020 07:45 Odcinek18 Sezon2 Fokus TV Środa 02.09.2020 07:45 Odcinek19 Sezon2 Fokus TV Czwartek 03.09.2020 07:45 Odcinek20 Sezon2 Fokus TV Poniedziałek 07.09.2020 07:45 Odcinek22 Sezon2 Fokus TV Niedziela 22.11.2020 13:50 Odcinek1 Sezon7 Nowa TV Niedziela 22.11.2020 14:15 Odcinek2 Sezon7 Nowa TV Niedziela 22.11.2020 14:45 Odcinek3 Sezon7 Nowa TV Pokaż więcej Pokaż mniej Podobne programy Wojny magazynowe: Kanada Owcze szaleństwo Polowanie na myśliwego Zagadkowe zgony Policja dla zwierząt w RPA Pogotowie ratunkowe dla zwierząt Polskie prywatne zbrodnie Bliźniacze zło Anatomia głupoty według Richarda Hammonda Ślubny salon marzeń