Fabryka jedzeniaOdcinki Fabryka jedzenia Streszczenia odcinków Food Factory, Kanada Sezon 5 Odcinek 18 (Sezon 5) - Ostry keczup Widzowie zobaczą, jak powstają czipsy ziemniaczane o smaku keczupu, piekielnie ostry sos syczuański oraz rodzynkowe cukierki bez rodzynków. Odcinek 17 (Sezon 5) - Sushi rollsy, kukurydziane batoniki z czekoladą, cukierki owocowe, wiśniowo-waniliowy aromat do drinków W tym wydaniu widzowie zobaczą, jak przebiega proces produkcji kukurydzianych batoników z czekoladą, sushi i słynnych owocowych żelków Goodies. Odcinek 16 (Sezon 5) - Słodkie werble Widzowie poznają sekrety produkcji mrożonego sernika truskawkowego, karmelków z solą morską, batoników cynamonowych i żydowskiego dania w nowej odsłonie. Odcinek 15 (Sezon 5) - Fettuccine, pikle, żelkowe pierścienie, śniadaniowy alfabet W tym wydaniu widzowie dowiedzą się, jak powstają legendarne płatki śniadaniowe, czarny makaron fettucine i gumowate brzoskwiniowe żelki. Odcinek 14 (Sezon 5) - Czas na masło! Kulisy produkcji wiśniowych cukierków na gardło, bezglutenowych kieszonek wegetariańskich, czekoladek z masłem orzechowym i masła jabłkowego. Odcinek 13 (Sezon 5) - Malinowe słodycze W tym wydaniu widzowie zobaczą, jak przebiega proces produkcyjny słynnych ekologicznych płatków śniadaniowych, pysznych malinowych słodyczy i chipsów o smaku bajgli. Odcinek 12 (Sezon 5) - Jak po maśle Kulisy przemysłowej produkcji babeczek z masłem orzechowym, ciast według XIX-wiecznego przepisu, galaretki owocowej i maślanego sosu do kurczaka. Odcinek 11 (Sezon 5) - Stan idealny W tym wydaniu widzowie zobaczą, w jaki sposób błąd przyczynił się do popularności miękkich cukierków "Australian style", a także jak powstają chipsy z bananów. Odcinek 10 (Sezon 5) - Jarmuż dla ciebie W tym wydaniu widzowie zobaczą, jak przebiega produkcja legendarnych przekąsek z serem i masłem orzechowym, jak podczas jednej zmiany w fabryce można wyprodukować 1,5 miliona pierogów z jagodami. Odcinek 9 (Sezon 5) - Kawior Tym razem widzowie poznają sekrety produkcji kawioru i nową odsłonę zapiekanki pasterskiej. Odwiedzą też fabrykę kulek risotto i wytwórnię trufli czekoladowych. Odcinek 8 (Sezon 5) - Odyseja przekąsek W tym wydaniu widzowie dowiedzą się, jak przebiega proces produkcji ekologicznej kawy w saszetkach, japońskich pierożków gyoza i sera w kształcie księżyca. Odcinek 7 (Sezon 5) - Wegańskie słodkości W tym odcinku odwiedzamy zakłady, w których wytwarzane są: jabłkowa skórka, twaróg w oszałamiającej ilości, wegańskie batoniki i guacamole. Odcinek 6 (Sezon 5) - Żyła złota Widzowie zobaczą, jak przebiega proces produkcyjny prażonej kukurydzy z masłem toffi Almond Roca i jak powstaje słynny syrop klonowy. Odcinek 5 (Sezon 5) - Ochota na makaron W tym wydaniu widzowie zobaczą, jak powstają pożywne cannelloni, makaron ryżowy oraz jak piękne pomarańczowe dynie piżmowe zamieniają się w puree. Odcinek 4 (Sezon 5) - Stworzone na słońcu Poznamy kulisy produkcji tęczowych cukierków z ziarnami słonecznika, tradycyjnego octu ryżowego, tajskich zup instant i karmelków w czekoladzie. Odcinek 3 (Sezon 5) - Słodki jak miód Widzowie zobaczą, jak surowy miód zamienia się w płynne złoto. Odkryją też sekrety produkcji chleba, wiśni w czekoladzie i pysznych ciastek. Odcinek 2 (Sezon 5) - Azja w Kanadzie Widzowie zobaczą, jak produkowane są wiśniowe ciągutki, makaron kolanka i sernik żurawinowy. Odwiedzą też fabrykę azjatyckich smakołyków w Toronto. Odcinek 1 (Sezon 5) - Cała masa lukrecji Odwiedziny w kalifornijskiej siedzibie firmy produkującej 200 tysięcy opakowań czerwonej lukrecji dziennie. Widzowie poznają braci, którzy wymyślili pikantny dodatek do potraw - połączenie klasycznego majonezu z ostrym tajskim sosem. Sezon 4 Odcinek 26 (Sezon 4) - Pikantna przyjemność W tym wydaniu sos z pieprzem cayenne, zbożowe poduszeczki, kawowo-czekoladowe batony jak spod ręki najlepszego baristy oraz jajka na twardo. Odcinek 25 (Sezon 4) - Szarlotki i babeczki Widzowie zobaczą, jak na imponującej linii produkcyjnej powstaje tygodniowo 6 milionów pudeł makaronu z dodatkami, ponadto zestaw, dzięki któremu przygotowanie sałatki Cezar trwa tylko 30 sekund. Poprzednia 1234...9 Następna Fabryka jedzenia w telewizji Niedziela 06.06.2021 07:30 Nat Geo People Niedziela 06.06.2021 11:00 Odcinek15 National Geographic Niedziela 06.06.2021 11:30 Odcinek16 National Geographic Niedziela 06.06.2021 14:30 Nowa TV Niedziela 06.06.2021 14:50 Nowa TV Niedziela 06.06.2021 15:25 Nowa TV Niedziela 06.06.2021 15:50 Nowa TV Poniedziałek 07.06.2021 10:20 Odcinek9 TV 4 Poniedziałek 07.06.2021 10:50 Odcinek10 TV 4 Wtorek 08.06.2021 10:20 Odcinek11 TV 4 Wtorek 08.06.2021 10:50 Odcinek12 TV 4 Poniedziałek 05.07.2021 10:50 Odcinek24 TV 4 Pokaż więcej Pokaż mniej Podobne programy Wojny magazynowe: Kanada Owcze szaleństwo Polowanie na myśliwego Zagadkowe zgony Policja dla zwierząt w RPA Pogotowie ratunkowe dla zwierząt Polskie prywatne zbrodnie Bliźniacze zło Anatomia głupoty według Richarda Hammonda Ślubny salon marzeń