Fabryka jedzeniaOdcinki Fabryka jedzenia Streszczenia odcinków Food Factory, Kanada Sezon 7 Odcinek 20 (Sezon 7) - Polskie specjały W odcinku: kulisy produkcji popularnego wśród Amerykanów dżemu winogronowego; wizyta w rodzinnej firmie w Pensylwanii, produkującej miliony pierogów rocznie; proces wypiekania czekoladowych precli. Odcinek 19 (Sezon 7) - Ciasteczka skautek Widzowie zobaczą, jak wypiekane są ciasteczka Samoas. Przekonają się też, jak wygląda proces przygotowania tysięcy nadziewanych serem precli w kształcie kieszonek. Odcinek 18 (Sezon 7) - Suszona wołowina W tym wydaniu produkt, który astronauci zabierali ze sobą w kosmos - suszone mięso wołowe. Wizyta w stuletniej fabryce, w której góry cukru są oczyszczane i prasowane, tak aby zyskały formę kostek. Odcinek 17 (Sezon 7) - Drobiowe trio W odcinku wizyta w zakładach, w których produkowana jest ulubiona musztarda francuska Amerykanów. Widzowie zobaczą także, jak powstaje wielka pieczeń z trzech ptaków oraz chrupiące jabłka w karmelu. Odcinek 16 (Sezon 7) - Frytki z McDonald's Widzowie zobaczą, jak powstają frytki z McDonald's, jak wygląda produkcja słodyczy o nazwie Cracker Jack oraz jak pracuje rodzinne przedsiębiorstwo, które wytwarza 80 tysięcy mrożonych pizz dziennie. Odcinek 15 (Sezon 7) - Serowe króliki Jak wygląda produkcja ulubionych produktów spożywczych na skalę masową? Oto, jak produkowane są steki z polędwicy wołowej i serowe krakersy . Odcinek 14 (Sezon 7) - Szybka babka W tym odcinku wizyta w fabryce cukierkowych draży, proces powstawania błyskawicznych babeczek oraz technologia produkcji suszonych śliwek. Odcinek 13 (Sezon 7) - Lodowy deser W tym odcinku widzowie zobaczą tajniki produkcji pysznego malinowego smoothie. Odwiedzą gigantyczne zakłady w Wisconsin, w których przygotowywanych jest 400 tysięcy mrożonych bułeczek cynamonowych. Odcinek 12 (Sezon 7) - Zielono mi Widzowie dowiedzą się, jak produkowane są fasolka szparagowa w puszce, makaron i herbata mrożona. Odcinek 11 (Sezon 7) - Nienasyceni Wizyta w kalifornijskich zakładach południowokoreańskiej firmy, która jest jednym z największych producentów tradycyjnej azjatyckiej zupy ramen. Odcinek 10 (Sezon 7) - Historia w szklaneczce Widzowie poznają prawnuka legendarnego producenta burbona, Jima Beama, i zobaczą, w jaki sposób powstają mleko czekoladowe i placki burrito. Odcinek 9 (Sezon 7) - No to siup! Tym razem odwiedziny w browarze w Saint Louis. Pracownicy i kierownictwo zakładów są wierni długiej tradycji - od 1876 roku używa się tu tego samego rodzaju drożdży piwowarskich. Odcinek 8 (Sezon 7) - Smakowitości z puszki Autorzy odwiedzają zakłady w Louisville w Kentucky, w których produkuje się ciasto na pizzę. Zaglądają do Nashville, gdzie znajduje się przedsiębiorstwo wytwarzające chili z wołowiną. Odcinek 7 (Sezon 7) - Światła, kamera, popcorn Dziś w menu: chipsy z tortilli, kawowe ciasteczka jak u babci, wegańskie podwójnie czekoladowe ciastka z miętą i popcorn do mikrofalówki. Odcinek 6 (Sezon 7) - Słodkości na patyku Autorzy wybierają się do Nottingham w Pensylwanii, gdzie mieści się fabryka pysznych czipsów ziemniaczanych Herr's. Odwiedzają też zakłady w Ohio, które każdego roku wprowadzają na rynek dwa i pół miliarda tradycyjnych lizaków Dum-Dum. Odcinek 5 (Sezon 7) - Mamma mia! Widzowie zobaczą, jak wytwarzane są ptysie serowe, Zajrzą też do fabryki w Massachusetts, w której wytwarza się 100 tysięcy sztuk tradycyjnych włoskich specjałów. Odcinek 4 (Sezon 7) - Oddam wszystko za orzeszki Widzowie zobaczą, w jaki sposób powstają filety z dorsza, proteinowe batoniki z fistaszkami i popularny w Nowej Anglii napój z korzeniem goryczki. Odcinek 3 (Sezon 7) - Przysmak rodem z Pacanowa W tym wydaniu widzowie dowiedzą się, w jaki sposób powstają przepyszne żelki, słodko-słone ciągutki i pełnotłusty ser kozi. Odcinek 2 (Sezon 7) - Czekoladowy prysznic Kamery śledzą proces produkcji popularnych artykułów spożywczych, takich jak: lody czekoladowe w rożkach, guma do żucia i makaron. Odcinek 1 (Sezon 7) - Cukierki z Bostonu Autorzy odwiedzają zakład w Bostonie, gdzie wytwarzane są dropsy, którymi Amerykanie zajadają się od roku 1847. Widzowie przekonają się, w czym tkwi sekret pysznych miniaturowych placków mięsnych. 123...9 Następna Fabryka jedzenia w telewizji Niedziela 06.06.2021 07:30 Nat Geo People Niedziela 06.06.2021 11:00 Odcinek15 National Geographic Niedziela 06.06.2021 11:30 Odcinek16 National Geographic Niedziela 06.06.2021 14:30 Nowa TV Niedziela 06.06.2021 14:50 Nowa TV Niedziela 06.06.2021 15:25 Nowa TV Niedziela 06.06.2021 15:50 Nowa TV Poniedziałek 07.06.2021 10:20 Odcinek9 TV 4 Poniedziałek 07.06.2021 10:50 Odcinek10 TV 4 Wtorek 08.06.2021 10:20 Odcinek11 TV 4 Wtorek 08.06.2021 10:50 Odcinek12 TV 4 Poniedziałek 05.07.2021 10:50 Odcinek24 TV 4 Pokaż więcej Pokaż mniej Podobne programy Wojny magazynowe: Kanada Owcze szaleństwo Polowanie na myśliwego Zagadkowe zgony Policja dla zwierząt w RPA Pogotowie ratunkowe dla zwierząt Polskie prywatne zbrodnie Bliźniacze zło Anatomia głupoty według Richarda Hammonda Ślubny salon marzeń