Fabryka jedzeniaOdcinki Fabryka jedzenia Streszczenia odcinków Food Factory, Kanada Sezon 3 Odcinek 10 (Sezon 3) - Słodkie i kwaśne Autorzy programu przyglądają się, jak przebiega proces produkcji ulubionych produktów spożywczych Kanadyjczyków. W programie o sałatce jajeczno-ziemniaczanej i czekoladzie z chipsami z ziemniaków. Odcinek 9 (Sezon 3) - Czekoladowe pomarańcze Autorzy przyglądają się, jak przebiega proces produkcji ulubionych produktów spożywczych Kanadyjczyków. W programie o tradycyjnych kanadyjskich cukierkach i czekoladowych pomarańczach. Odcinek 8 (Sezon 3) - Śnieg i lód Autorzy przyglądają się, jak przebiega proces produkcji popularnych artykułów spożywczych. W tym wydaniu o lodach z ciasteczkami, miętowych paluszkach z czekolady i słodkich śniegowych kulkach. Odcinek 7 (Sezon 3) - Orzechowe smaki Widzowie poznają tajniki powstawania kruchej masy z orzeszkami ziemnymi, parówek w cieście, montrealskich bajgli oraz indyjskiego jalebi. Odcinek 6 (Sezon 3) - Pyszności albo psikus II Kolejna porcja halloweenowych przysmaków: cukierkowe czaszki, wiedźmowa czekolada, ciastka w kształcie nietoperzy i piankowe lizaki. Odcinek 5 (Sezon 3) - Pyszności albo psikus Oto jak powstają halloweenowe przysmaki: cukierki z melasą, gumy w kształcie gałek ocznych, zielona czekolada i jabłka w karmelu i czekoladzie. Odcinek 4 (Sezon 3) - Owocowa fala Widzowie zobaczą, jak w fabrykach powstają takie przysmaki jak na przykład twarde cukierki, chipsy, czy rosół w puszce. Odcinek 3 (Sezon 3) - Filiżanka herbaty Aby lody zawierały dużo kawałków owoców, potrzeba specjalnej maszyny. Z kolei o właściwą kompozycję herbaty earl grey dba komputer. Odcinek 2 (Sezon 3) - Słodkości dla potomności Widzowie dowiedzą się, jak przebiega produkcja ulubionych produktów spożywczych Kanadyjczyków. W tym wydaniu o baklawach, drażetkach Candy Buttons, serze feta i jedzeniu dla dzieci. Odcinek 1 (Sezon 3) - Zapach kawy Skąd pochodzi kawa dostępna w kanadyjskiej sieci kawiarni? Z palarni, gdzie olbrzymie żarna mielą tysiące kilogramów ziaren na godzinę. Sezon 2 Odcinek 26 (Sezon 2) - Świąteczna laska cukrowa, ciasteczka świąteczne, kora czekoladowa, rolada czekoladowa Odcinek poświęcony przysmakom, które trafiają na stoły w czasie świąt Bożego Narodzenia. Widzowie poznają procesy produkcyjne, jakie towarzyszom wyrobowi lasek cukrowych i czekoladowej rolady. Odcinek 25 (Sezon 2) - Keks, czekoladowy mikołaj, napój świąteczny, domki z piernika Widzowie zobaczą, jak powstają tradycyjne bożonarodzeniowe przysmaki: ajerkoniak, czekoladowe mikołaje, świąteczne ciasta i elementy domków z piernika. Odcinek 24 (Sezon 2) - Wiśnia w czekoladzie, napój jabłkowy, sernik, mieszanka strączkowa do sałatek Zobaczymy, jak wygląda masowa produkcja wiśni w czekoladzie, grzanego cydru jabłkowego, tradycyjnej potrawy z fasoli i wyśmienitego sernika. Odcinek 23 (Sezon 2) - Dip z oberżyny, ciasto jabłkowe, sos do sałaty, ciastka z czekoladą Zobaczymy, jak wygląda produkcja ciasteczek z kawałkami czekolady, arabskiego dania baba ghannoush, strudli jabłkowych i sosu ranczerskiego. Odcinek 22 (Sezon 2) - Jak mus to hummus Kolejny odcinek programu ukazującego etapy produkcji popularnych produktów żywnościowych. Tym razem autorzy śledzą powstawanie słynnej napoleonki, kremowego hummusu oraz słodkiej krówki z solą. Odcinek 21 (Sezon 2) - Czekoladowy przysmak Tym razem widzowie poznają kolejne etapy produkcji batona owsianego i chlebowego placka. Dowiedzą się też, co dzieje się z plastrami ziemniaków zanim trafią one do paczek jako karbowane chipsy. Odcinek 20 (Sezon 2) - Kiełbaska bez mięsa, wasabi, bułeczka z czekoladą, ryż preparowany Tym razem widzowie poznają kulisy powstawania kiełbaski bez mięsa oraz sosu do sushi - wasabi. Dowiedzą się, jakie etapy musi pokonać pyszny croissant i ryż preparowany, zanim trafi do rąk konsumentów. Odcinek 19 (Sezon 2) - Chleb żytni, dresing imbirowo-jabłkowy, ciasteczka czekoladowo-waniliowe, pianka w czekoladzie Rocky Road W tym odcinku twórcy rozkładają na czynniki pierwsze chleb żytni i stosowany w Azji dresing imbirowo-marchwiowy. Widzowie dowiedzą się także, jak powstaje deser Rocky Road. Odcinek 18 (Sezon 2) - Buritto, wisienki do deserów, smażony ryż z bekonem, Abba-Zaba Widzowie zobaczą linie produkcyjne, z których zjeżdżają pyszne burritos, smażony bez patelni ryż z bekonem, dekoracyjne wisienki i pyszne batoniki. Odcinek 17 (Sezon 2) - Grecki klasyk, ciasto w cieście, hinduska przekąska z ciecierzycy, ciasteczka lukrowane Kulisy produkcji przepysznego deseru, indyjskiej przekąski boondi, lukrowanych ciasteczek oraz zawijanego ciasta filo ze szpinakowym nadzieniem. Poprzednia 1...567...9 Następna Fabryka jedzenia w telewizji Niedziela 06.06.2021 07:30 Nat Geo People Niedziela 06.06.2021 11:00 Odcinek15 National Geographic Niedziela 06.06.2021 11:30 Odcinek16 National Geographic Niedziela 06.06.2021 14:30 Nowa TV Niedziela 06.06.2021 14:50 Nowa TV Niedziela 06.06.2021 15:25 Nowa TV Niedziela 06.06.2021 15:50 Nowa TV Poniedziałek 07.06.2021 10:20 Odcinek9 TV 4 Poniedziałek 07.06.2021 10:50 Odcinek10 TV 4 Wtorek 08.06.2021 10:20 Odcinek11 TV 4 Wtorek 08.06.2021 10:50 Odcinek12 TV 4 Poniedziałek 05.07.2021 10:50 Odcinek24 TV 4 Pokaż więcej Pokaż mniej Podobne programy Wojny magazynowe: Kanada Owcze szaleństwo Polowanie na myśliwego Zagadkowe zgony Policja dla zwierząt w RPA Pogotowie ratunkowe dla zwierząt Polskie prywatne zbrodnie Bliźniacze zło Anatomia głupoty według Richarda Hammonda Ślubny salon marzeń