Fabryki smaku Odcinek 3 - Z drogi, pierogi!
Kanada
Streszczenie odcinka
Odkrywanie tajemnic produkcji popularnych artykułów spożywczych. Każdy odcinek serialu to wizyta w jednej z fabryk. Jak ulepić 500 tysięcy pierogów dziennie? A 15 ton twarogu to ile serników? Czy lodowe kanapki potrzebują dotyku? Co łączy marmoladę i Formułę 1? "Odkrywanie tajemnic produkcji popularnych artykułów spożywczych. Każdy odcinek serialu to wizyta w jednej z fabryk. Kamery śledzą poszczególne etapy produkcji artykułów, które konsumenci zwykle bez zastanowienia biorą ze sklepowych półek. Widzowie mają okazję przekonać się, jak powstają między innymi: pesto, makaron, guma do żucia i kanadyjska whisky. Zobaczą, jak przebiega mieszanie, siekanie, przesiewanie, faszerowanie, zamrażanie, gotowanie, zawijanie, pasteryzowanie, rafinowanie i inne procesy niezbędne do powstania gotowych artykułów spożywczych." "Odkryj, ile serników można zrobić z 15 ton twarogu; jak ulepić 500 tysięcy pierogów dziennie i utrzymać najwyższą jakość; dlaczego lodowe kanapki koniecznie potrzebują dotyku ludzkiej ręki; i... co mają wspólnego 1 milion słoików marmolady i wyścigi Formuły 1..."
Czas trwania:30 min
Kategoria wiekowa:
Gatunek:Serial/Serial dokumentalny