Fabryki smaku Odcinek 26 (Sezon 4) - Pikantna przyjemność
Kanada
Streszczenie odcinka
Odkrywanie tajemnic produkcji popularnych artykułów spożywczych. Każdy odcinek serialu to wizyta w jednej z fabryk. "Dziś serwujemy sos z pieprzem cayenne, zbożowe poduszeczki, kawowo-czekoladowe batony jak spod ręki najlepszego baristy oraz jajka na twardo." "Odkrywanie tajemnic produkcji popularnych artykułów spożywczych. Każdy odcinek serialu to wizyta w jednej z fabryk. Kamery śledzą poszczególne etapy produkcji artykułów, które konsumenci zwykle bez zastanowienia biorą ze sklepowych półek. Widzowie mają okazję przekonać się, jak powstają między innymi: pesto, makaron, guma do żucia i kanadyjska whisky. Zobaczą, jak przebiega mieszanie, siekanie, przesiewanie, faszerowanie, zamrażanie, gotowanie, zawijanie, pasteryzowanie, rafinowanie i inne procesy niezbędne do powstania gotowych artykułów spożywczych." "W dzisiejszym odcinku: sos z pieprzem cayenne, który rozgrzewa i dodaje pikanterii już od stu lat oraz wizyta w pewnej fabryce, gdzie każdego roku powstaje 7 milionów pudełek ze zbożowymi poduszeczkami. Zobaczymy też, jak stworzyć kawowo-czekoladowe batony jak spod ręki najlepszego baristy. A na dokładkę przygotowaliśmy jajka na twardo, których przyrządzanie - od obowiązkowej drzemki po zautomatyzowaną linię produkcyjną - udoskonalono w rodzinnej firmie."
Kategoria wiekowa:
Gatunek:Serial/Serial dokumentalny