Kuchenne rewolucje Odcinek 6 (Sezon 14) - Restauracja "Blue Moon", Wałcz
Polska 2024
Streszczenie odcinka
Nowe pomysły, smaki, wystrój lokali, a przede wszystkim rewolucja w życiu właścicieli upadających lokali. Magda Gessler zawita z misją ratunkową do restauracji m.in. w Grudziądzu, Górach Wielkich, Przedzielu czy Bytomiu. Czy "Kuchenne rewolucje" przyniosą wszystkim upragniony sukces? To będzie sezon pełen wielkich zmian! Wałcz, "Blue Moon". Wałcz to nieduże miasteczko, ale malowniczo położone nad pięknym jeziorem i mogące pochwalić się Ośrodkiem Szkoleń Olimpijskich. W jego centrum, w podziemiach niepozornego pawilonu usługowo-handlowego mieści się restauracja "Blue Moon". Właścicielem jest Andrzej, który przyznaje, że otwierając restaurację marzył o wysokim standardzie - wnętrze jest wizją projektanta, właściciel zainwestował też w pracowników, sprowadził specjalnie kucharza z Poznania, który uczył go gotować. Wszystko na próżno, bo "Blue Moon", w który zainwestował prawie milion złotych świeci pustkami. Nie wiadomo, czy to zbyt eleganckie wnętrza odstraszają gości, czy może jedzenie nie przyciąga smakiem? Bo "Blue Moon" ma również problem z utrzymaniem personelu, który ciągle się zwalnia i pan Andrzej zmuszony jest gotować osobiście. Problemy z restauracją niszczą życie jego rodziny, praca pochłania każdą wolna chwilę, a zarówno żona pana Andrzeja i jego dorosły syn muszą finansować z zysków swoich firm koszty utrzymania niedochodowej restauracji. Oboje przyznają, że przepracowanie i problemy przytłaczają pana Andrzeja, a on sam staje się coraz bardziej niecierpliwy i nerwowy, a to oczywiście przysparza mu dodatkowych kłopotów w relacjach z pracownikami.
Czas trwania:65 min
Kategoria wiekowa:
Gatunek:Rozrywka/Reality show