Uczestników czwartej edycji MasterChefa mają za sobą pierwsze zadanie drużynowe. Czerwoni i niebiescy przygotowali menu, które Polskie Linie Lotnicze LOT, będą mogły serwować pasażerom lecącym do Tokio. Wskazówek dotyczących przygotowania Bento - tradycyjnego japońskiego posiłku - udzielał zawodnikom gość specjalny– Szef Kuchni Rezydencji Ambasadora Japonii Pan Satoshi Toyo. Stawką w tej konkurencji był immunitet, który finalnie otrzymali niebiescy.
CZYTAJ TAKŻE:
"MASTERCHEF" 27.09.2015 ODPADŁA EDYTA SZAST [ZDJĘCIA]
"MASTERCHEF". POZNAJ FINAŁOWĄ 14-TKĘ CZWARTEJ EDYCJI [WIDEO+ZDJĘCIA]
Drużyna przegranych zmierzyła się w teście eliminacyjnym. Zawodnicy mieli do rozpoznania 20 różnych smaków, wydaje się proste, ale nic bardziej mylnego. O pozostanie w programie walczyli Adam Kozanecki, który nie rozpoznał żadnego produktu, Katarzyna Byczko - rozpoznała wszystkie smaki, Klaudia Budny - 1, Mateusz Nowak - 2, Agnieszka Poprawska - 0.
Agnieszka i Adam stanęli do dogrywki, w której musieli przygotować naleśniki. Na to zadanie otrzymali 20 minut.
Z "MasterChef" odpadła Agnieszka Poprawska.
