"MasterChef" sezon 10. Gotowanie na Placu Szczepańskim w Krakowie i rywalizacja w kuchni MasterChefa! Kto otrzymał Złoty Fartuch?

Anna Kilian
Anna Kilian
"MasterChef" sezon 10. Gotowanie na Placu Szczepańskim w Krakowie i rywalizacja w kuchni MasterChefa! Kto otrzymał Złoty Fartuch?
"MasterChef" sezon 10. Gotowanie na Placu Szczepańskim w Krakowie i rywalizacja w kuchni MasterChefa! Kto otrzymał Złoty Fartuch?
Rozpędza się 10. edycja programu "MasterChef"! W drugim odcinku uczestnicy musieli przygotować dwie potrawy w plenerze, a potem przenieśli się do kuchni "MasterChefa". Jest już pierwsza faworytka programu!

"MasterChef" sezon 10. odcinek 2. - co się wydarzyło?

"MasterChef"

Poszukiwania najlepszego kucharza amatora w Polsce wystartowały na Placu Szczepańskim w Krakowie. W rywalizacji o wejście do finałowej czternastki zmierzyło się 28 uczestników wyłonionych podczas castingów online. Kucharze musieli przygotować dwie potrawy bliskie sercu Basi Ritz: tatar wołowy i przegrzebki. Barbara Ritz zwyciężyła pierwszą edycję programu w 2012 roku. Na stałe mieszka w niemieckiej Kolonii. W chwili zwycięstwa miała 45 lat. Dziś jest właścicielką wymarzonej restauracji Ritz w Gdańsku. Od lat prowadzi również blog zatytułowany Kulinarna Mekka. Po programie wydała dwie książki: "Master Chef. Przepisy Basi Ritz" oraz "Dom pełen smaku".

Uczestnikami 2. odcinka byli m.in. 19-letnia Zuzanna Lisowska z Warszawy, Wojtek Szuciak z Mysłowic, Kasia z Nosibondów - nauczycielka WF z piątką dzieci, Roksana z pięciorgiem dzieci, Renia Semeniuk z Monachium, konserwatorka dzieł sztuki Ewa Błaszyńska, Kamila Kamrowska, Agnieszka Olejnik z Gryfic - managerka spa, mieszkający w Polsce od pięciu lat Włoch Marco - inżynier elektryk, Kuba Biedrzycki z Tura - sprzedawca w sklepie spożywczym, barista Wojtek, Mariusz Kisiel z Kamiennej Góry, Arek z Łańcuta - doradca klienta, Dorota Knopf z Czarnego Wielkiego.

Następnie na kucharzy czekały kulinarne pojedynki w kuchni MasterChefa. Zmagania odbywały się trzyosobowych ekipach. Z każdej z nich jedna osoba przechodziła dalej, jedna odpadała, a jedna trafiała do dogrywki. Dogrywka była ostatnią szansą dostania się do najlepszej czternastki. Obok Magdy Gessler i Michela Morana dania oceniał, w miejsce Anny Starmach - która oddaliła się w domowe pielesze, by zająć się dziećmi - Przemek Klima, szef kuchni z gwiazdką Michelin, dawniej kucharz słynnej kopenhaskiej restauracji "Noma", a obecnie szef/właściciel restauracji "Bottiglieria 1881"w Krakowie. Pierwsza ekipa musiała wykorzystać jako składnik mleko kokosowe, druga - kalafior, trzecia - spaghetti, czwarta - perliczkę, dojrzały ser, boczek, jaja przepiórcze, piąta - sandacza.

Nagrodą odcinka był Złoty Fartuch, będący jednocześnie biletem do kolejnego etapu.

ZŁOTY FARTUCH OTRZYMAŁA ZUZANNA LISOWSKA!

[instagram]https://www.instagram.com/p/CTu3Oz3o40j/[/instagram]

[instagram]https://www.instagram.com/p/CTu1FeTL6nu/[/instagram]

Fani Zuzy komentowali jej sukces:

aaaaaa, duma max !!! Muszę Cię znowu odwiedzić żeby zjeść te pyszności ❤️❤️

Gratulacje????‍???? ???? wpraszam się na tatara????????

OMGGG GRATULACJE!!!! ???????????? od dziś wracam do oglądania MasterChefa i trzymam kciuki! Kibicuję mocno!! ❤️

Brawo Zuza????????

Gratulacje piękna! ????

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Jak działają oszuści - fałszywe SMS "od najbliższych"

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na telemagazyn.pl Telemagazyn