Okrasa łamie przepisy Odcinek 176 - Zielona kuchnia
Polska 2024
Streszczenie odcinka
Kiedy kończy się zima, instynktownie odczuwamy chęć jedzenia potraw lżejszych, tęsknimy za nowalijkami, mamy ochotę na coś zielonego. Ale kiedy wyjdziemy na pole, wszystkojest jeszcze szare i bure, nie ma śladu wegetacji. Dlatego w tym odcinku Karol zabierzewidzów do jednej z największych i najnowocześniejszych szklarni w Polsce pod Piotrkowem Trybunalskim, gdzie na kilku hektarach rosną różnego rodzaju sałaty, zioła, nowalijki. Tu jest zielono przez cały rok. Przy okazji Karol Okrasa pokaże widzom, że nowoczesnauprawa ziół i sałat zapewnia wysoką jakość, a konsument otrzymuje w pełni wartościowyi zdrowy produkt. W niezwykłej scenerii wielkiej, zielonej łąki pod szkłem Karol przygotuje trzypotrawy z sałat i ziół. 1/ Sałata rybna z podpieczonym łososiem; 2/ Krokiety z ciecierzycy w kremowym sosie śledziowym; 3/ Sałatka z gotowanego kurczaka ze świeżymi warzywamii orientalnym sosem.
Czas trwania:25 min
Kategoria wiekowa:
Gatunek:Magazyn/Magazyn kulinarny