Paul Hollywood i miejskie wypiekiOdcinki Paul Hollywood i miejskie wypieki Streszczenia odcinków Paul Hollywood City Bakes, Wielka Brytania Sezon 2 Odcinek 10 (Sezon 2) Paul wybiera się na wycieczkę po Kapsztadzie i odwiedza najlepsze miejsca, w których piecze się chleb podążając śladami Siby Mtongany z Food Network. Paul upiecze też afrykański chleb, ale z brytyjskimi akcentami. Odcinek 9 (Sezon 2) Paul odnajduje historyczne i kulturowe aspekty Jerozolimy. Spędza czas z piekarzami, którzy kreują niesamowite smaki. Zainspirowany tym spotkaniem Paul wypieka bajgiel i migdałowy chlebek. Odcinek 7 (Sezon 2) Paul odwiedza San Francisco, miejsce w którym piecze się wyjątkowy chleb na zakwasie. Inspiracją do wypieków są dla Paula wizyty w historycznej piekarni "Savoury Bread". Odcinek 5 (Sezon 2) Paul wraca na Cypr, który przez 6 lat był jego domem, by pracować jako główny piekarz w ekskluzywnym hotelu. Odwiedza Nikozję, stolicę Cypru, aby pokazać widzom, jak w ukochanym dla niego mieście wypieka się chleb. Odcinek 1 (Sezon 2) W tym wydaniu Paul Hollywood podróżuje do Palermo, gdzie odkrywa między innymi miejskie targi, bogato nawiązujące do kultury arabskiej znajdujące się w niezwykłej scenerii włoskiego miasta. Sezon 1 Odcinek 6 (Sezon 1) W Kopenhadze Paul poznaje Mette Blomsterberg, właścicielkę piekarni i celebrytkę. Od niej Paul nauczy się przyrządzać kranskake, wieżę z pysznych ciastek migdałowych, łatwą do zrobienia, a zarazem imponującą ozdobę stołu na każdą okazję. Odcinek 13 - Niesamowite piekarnie W tym odcinku Paul wspomina swoją niezwykłą podróż do świata wypieków, przywołując ulubione chwile, w których z zakasanymi rękawami koszuli towarzyszył w pracy piekarzom. Odcinek 12 - Niezwykli piekarze W tym odcinku Paul wspomina swoją niezwykłą podróż do świata wypieków. Zaprezentuje najciekawsze postaci, które odkrywały przed nim bogactwo piekarskiej tradycji. Odcinek 11 - Najlepsze wypieki Paul wspomina niezwykłą podróż śladami piekarskiej historii najsłynniejszych miast świata, prezentując ulubione "miejskie wypieki", które stworzył, czerpiąc inspirację ze swoich wojaży. Odcinek 10 - Monachium Paul odwiedza Monachium, by poznać sekret słynnych precli, spróbować sękacza i przyrządzić pyszną przekąskę do piwa - deser Dampfnudel, tradycyjnie podawany na ciepło z owocami czeremchy amerykańskiej i słodkim sosem z mleka i jajek. Odcinek 9 - Miami Paul odwiedza amerykański nadmorski kurort - Miami. Tutaj stworzy własną, wyśmienitą wersję klasycznego ciasta z Florydy - Key lime pie według złudnie prostego przepisu. Odcinek 8 - Warszawa Paul jest w Warszawie, w cukierni Odette której klimatu nie powstydziłyby się najlepsze paryskie lokale. Wspólnie z Jarkiem Nowakowskim, szefem kuchni, Paul tworzy nową wersję polskiej babki - biszkopt o smaku cytrynowo-miodowo-kokosowym. Odcinek 7 - Madryt Paul odwiedza San Francisco, miejsce w którym piecze się wyjątkowy chleb na zakwasie. Inspiracją do wypieków są dla Paula wizyty w historycznej piekarni "Savoury Bread". Odcinek 6 - Kopenhaga W tym odcinku Paul sprawdza, jak piecze się na Islandii. Naładowany pozytywną energią Paul spotyka się z Evą Laufey, autorką książek kulinarnych, która zaznajamia go ze smakiem jogurtu skyr i tworzy własne wypieki inspirowane islandzkimi odkryciami. Odcinek 5 Paul odwiedza Neapol - rodzinne miasto pizzy! Odkryje również neapolitańską babkę drożdżową w syropie rumowym i wielowarstwową sfogliatellę z owocami i kremem. Upiecze również klasyczny tort Caprese z ciemną czekoladą. Odcinek 4 Dzielnie znosząc mroźną pogodę, Paul zwiedza Sankt Petersburg, próbując tortu z miodem oraz watruszek, delikatnych drożdżówek z białym serem. Jego serce podbiją zaś rosyjskie paszteciki w misterne wzory ze słonym lub słodkim nadzieniem. Odcinek 3 W zabytkowym londyńskim Cliveden House Hotel Paul odtwarza swoją wizję idealnych wypieków na tradycyjną popołudniową herbatkę. Babeczki Paula są lekkie, kanapki Odcinek 2 - Paryż Paul ekscytuje się pierwszą podróżą do Paryża, gdzie zobaczy, jak piecze się klasyczne croissanty i bagietki w mieście, w którym je wymyślono. Z klasycznej eklerki Paul stworzy "Choux Eiffel Tower" - niezwykłe ciasto na wyjątkową okazję. Odcinek 1 - Nowy Jork W Nowym Jorku Paul odkrywa nowe odmiany pączka z dziurką o świeżych, zaskakujących smakach. Poznaje Jima Laheya, który zrobił furorę w internecie za sprawą przepisu na domowy wypiek chleba, który według Paula jest niewiarygodnie prosty. Paul Hollywood i miejskie wypieki w telewizji Poniedziałek 24.12.2018 20:35 Odcinek8 Food Network Piątek 28.12.2018 14:50 Odcinek8 Food Network Czwartek 03.01.2019 12:15 Odcinek1 Food Network Czwartek 03.01.2019 12:45 Odcinek2 Food Network Czwartek 10.01.2019 12:15 Odcinek3 Food Network Czwartek 10.01.2019 12:45 Odcinek4 Food Network Czwartek 17.01.2019 12:15 Odcinek5 Food Network Czwartek 17.01.2019 12:45 Odcinek6 Sezon1 Food Network Czwartek 24.01.2019 12:15 Odcinek7 Food Network Czwartek 24.01.2019 12:45 Odcinek8 Food Network Czwartek 31.01.2019 12:15 Odcinek9 Food Network Czwartek 31.01.2019 12:45 Odcinek10 Food Network Pokaż więcej Pokaż mniej Podobne programy Wojny magazynowe: Kanada Owcze szaleństwo Polowanie na myśliwego Zagadkowe zgony Policja dla zwierząt w RPA Pogotowie ratunkowe dla zwierząt Polskie prywatne zbrodnie Bliźniacze zło Anatomia głupoty według Richarda Hammonda Ślubny salon marzeń