Pieprz, chilli, sól

Polska 2011

Dziennikarka Ewelina Kustra odkrywa przed widzami aromatyczny i bajecznie kolorowy świat przypraw. W każdym odcinku przedstawia jedną przyprawę, opowiada o jej historii, pochodzeniu i zastosowaniu.

Czas trwania:8 min

Kategoria wiekowa:

Gatunek:Magazyn/Magazyn

Pieprz, chilli, sól w telewizji

Opis programu

Przyprawy są niezastąpione w kuchni, stanowią wspaniały dodatek do różnego rodzaju potraw. Bez nich dania nie byłyby smaczne. Występują we wszystkich kuchniach świata i trudno wyobrazić sobie bez nich gotowanie. Dziennikarka Ewelina Kustra odkrywa przed widzami aromatyczny i bajecznie kolorowy świat przypraw. W każdym odcinku przedstawia jedną przyprawę, opowiada o jej historii, pochodzeniu i zastosowaniu. Sprawdzi także, gdzie można daną przyprawę kupić oraz dowie się, co mieszkańcy wiedzą na jej temat.