
Do 4. polskiej edycji najstarszego na świecie kulinarnego show "TOP CHEF" wybrano 15 najbardziej nietuzinkowych kulinarnych osobowości. Kucharze gotowali w najlepszych restauracjach w Polsce i na świecie. W show czeka ich stres, mordercze tempo, pułapki oraz nagroda główna – tytuł TOP CHEF i 100 tysięcy złotych. Każdy odcinek to seria skomplikowanych konkurencji. Zwycięstwo w jednej z nich daje uczestnikom immunitet, inne zadania eliminują najsłabszych – przegrany musi spakować swoje noże i opuścić program. Kto stanął do tej twardej walki?
POZNAJ WSZYSTKICH UCZESTNIKÓW 4. EDYCJI "TOP CHEF" >>
(fot. Polsat)

Daniel Wełna (29 lat)
Jest zastępcą szefa kuchni w restauracji Roast w Londynie. Nigdy nie pracował w Polsce. Mając 18 lat wyjechał do Anglii na wakacje i rozpoczął pracę w jednej z włoskich restauracji w Londynie. Gotował też w renomowanych restauracjach znajdujących się na liście przewodnika Michelin. Specjalizuje się w kuchni nowoczesnej i europejskiej. Interesuje się sportem.
(fot. Polsat)

Dorota Kaczmarek (43 lata)
Pochodzi z Wejherowa. Pracuje jako szef kuchni na statkach offshore’owych. Ma specjalistyczne wykształcenie w zakresie kuchni okrętowej oraz zdobyła tytuł Mistrza Kucharza. Specjalizuje się w kuchni polskiej. Prowadziła też swój lokal. Jej hobby to jazda konna i sport.
(fot. Polsat)

Ivo Cesare Violante (39 lat)
Pochodzi z Łęcznej. Jest szefem kuchni i współwłaścicielem dwóch restauracji Auriga i Arte del Gusto w Lublinie. Pracował w restauracji San Domenico w Nowym Jorku, spędził 9 miesięcy na stażu w prestiżowej szkole gastronomicznej Etole pod Paryżem. Prowadził własny program kulinarny emitowany w USA. Specjalizuje się w kuchni włoskiej, meksykańskiej, tajskiej, karaibskiej i kubańskiej. Lubi skakać ze spadochronem.
(fot. Polsat)