
Michał Czekajło (27 lat)
Pracuje w restauracji Lwia Brama we Wrocławiu. Uchodzi za jednego z najlepszych wrocławskich kucharzy młodego pokolenia. Po szkole gastronomicznej, kształcił się na stażach w wielu restauracjach w Polsce i za granicą. Traktuje kuchnię jako dziedzinę sztuki. Bierz udział w wielu projektach edukacyjno – gastronomicznych, np.: Łąka i Las, czy Sad i Ogień.
(fot. Polsat)

Mira Tkacz (32 lata)
Kiedyś była… aktorką! Teraz mieszka w Norwegii, w której od 4 lat szlifuje swoje kulinarne zdolności. Cztery lata temu zajęła się gotowaniem i obecnie pracuje jako szef kuchni w Hotelu Scandic w Norwegii.
(fot. Polsat)

Patryk Dziamski (33 lata)
Mieszka w Poznaniu. Jest szefem kuchni i jednym z wyróżniających się doradców kulinarnych w Polsce. Zajmuje się otwieraniem nowych restauracji. Doświadczenie zdobywał między innymi we Francji, Barcelonie, Londynie i Madrycie. Lubi kuchnię klasyczną, nie waha się też eksperymentować. Pasjonat piłki nożnej. Przez 15 lat grał w 4-ligowym klubie.
(fot. Polsat)

Piotr Antkowicz (35 lat)
Jest prywatnym kucharzem rodziny królewskiej Arabii Saudyjskiej. Gotowania uczył się od najlepszych. Pracował w najbardziej prestiżowych angielskich gwiazdkowych restauracjach. Odbył też staż w kopenhaskiej Nomie. Specjalizuje się w kuchni nowoczesnej. 12 lat grał w piłkę nożną. Kibicuje Polsce i Lechii Gdańsk.
(fot. Polsat)