
Rafał Niewiarowski (39 lat)
Mieszka i pracuje w Słupsku. Jest współwłaścicielem i szefem kuchni w restauracji Dym Na Wodzie w Słupsku. Wcześniej pracował jako senior chef i demi chef de partie w restauracjach w Dublinie. Specjalizuje się w kuchni włoskiej i polskiej. Pasjonuje się muzyką – gra w rockowej kapeli.
(fot. Polsat)

Adam Adamczak (27 lat)
Pochodzi z miejscowości Czerwonak koło Poznania. Pracuje jako zastępca szefa kuchni w restauracji Concordia Taste. 7 lat spędził pizzerii, co uważa za czas ewidentnie zmarnowany. Potem trafił do restauracji Ostoja, w której poznał sekrety kuchni polskiej. Swoje umiejętności szkolił w wielu innych restauracjach i hotelach, a pracując dla Concordii zdobył tytuł Kucharza Roku 2013 miesięcznika „Kuchnia”. Specjalizuje się w kuchni europejskiej. Jego hobby to tatuaże.
(fot. Polsat)

Adriana Marczewska (25 lat)
Pochodzi z Lublina, ale mieszka w Warszawie. Pracowała między innymi jako szef kuchni w restauracjach: Instalacje Art Bistro, U Artystów w Warszawie. Przez trzy lata prowadziła własną firmę cateringową, a obecnie przygotowuje się do otwarcia własnego bistro. Preferuje zdrową, świeżą kuchnię, która łączy wszystkie smaki. Pasjonuje ją jazda konna i sport.
(fot. Polsat)

Bartłomiej Płócienniak (34 lata)
Prowadzi projekt kulinarny Twój Kucharz w Krakowie, który jest połączeniem restauracji i kulinarnych warsztatów. Sztuki gotowania uczył się w modnych londyńskich restauracjach. Gotował też w najlepszych krakowskich lokalach. Specjalizuje się w kuchniach sezonowej i lokalnej. Kocha adrenalinę i uwielbia motocykle.
(fot. Polsat)