Sezonowa kuchnia polska będzie królować na stole podczas uroczystej kolacji dla światowych przywódców, którzy przyjechali do Polski, aby wziąć udział w obchodach Dnia Wolności organizowanego w ramach 25. rocznicy pierwszych demokratycznych wyborów.
CZYTAJ TAKŻE:
WOJCIECH MODEST AMARO BĘDZIE GOTOWAŁ DLA OBAMY!
W rozmowie z dziennikarką Polsat News, Magdaleną Cenker, Wojciech Modest Amaro zdradził kilka dań, które będą serwowane już dziś podczas uroczystej kolacji na Zamku Królewskim. Znamienici goście, m.in. Barack Obama, będą mieli okazję skosztować polskich szparagów z młodym bobem i olejem bukowym robionym z liści bukowych (wytwarzany w Atelier Amaro). Polska jagnięcina z kaszą gryczaną niepaloną z dodatkiem palonej, karmelizowanej maślanki. Dla osób, które nie jedzą mięsa, dorsz z młodymi warzywami, pachnący kwiatami lawendy, a na deser truskawki pachnące czarnym bzem i lodami z natki pietruszki. Do tego słynny czarny chleb Atelier Amaro z czarnuszką, z palonym sianem łąkowym i masłem kurkowym.
