Afryka od kuchniOdcinki Afryka od kuchni Streszczenia odcinków Tales from the Bush Larder, Holandia 2013 Sezon 1 Odcinek 5 (Sezon 1) - Kisumu Kiran Jethwa jedzie do portowego miasta Kisumu. Zrywa zielone banany zwane matoke, odwiedza też małą plantację orzecha ziemnego. Podczas połowu na Jeziorze Wiktorii, zaskakuje go burza. Odcinek 4 (Sezon 1) - Embu Doskonały kucharz Kiran Jethwa odkrywa niezwykłe smaki tradycyjnej kuchni afrykańskiej. Odcinek 3 (Sezon 1) - Jezioro Naivasha Doskonały kucharz Kiran Jethwa odkrywa niezwykłe smaki tradycyjnej kuchni afrykańskiej. Odcinek 2 (Sezon 1) - Machakos Doskonały kucharz Kiran Jethwa odkrywa niezwykłe smaki tradycyjnej kuchni afrykańskiej. Odcinek 1 (Sezon 1) - Malindi Doskonały kucharz Kiran Jethwa odkrywa niezwykłe smaki tradycyjnej kuchni afrykańskiej. Odcinek 13 - Najlepsze podróże Kucharz Kiran Jethwa odkrywa smaki kuchni afrykańskiej. Podczas inspirujących podróży poznaje mieszkańców wschodniej części kontynentu i ich tradycje kulinarne. Odcinek 12 - Kaloleni, Kenia Szef kuchni Kiran Jethwa wybiera się do Kaloleni w Kenii, gdzie poznaje kulturę ludu Giriama. Próbuje mięsa sawannika i wina palmowego. Przygotowuje kebab z mięsem krokodyla. Odcinek 11 - Jima, Etiopia Kiran Jethwa jedzie do Etiopii. Po inspirujących odwiedzinach na plantacji kawowca gospodarz przygotuje danie z koziego mięsa i lokalnych składników. Odcinek 10 - Jezioro Baringo, Kenia Kiran Jethwa jedzie nad jezioro Baringo w Kenii. Uczy się łowić ryby za pomocą kuszy w wodach pełnych hipopotamów i krokodyli. Przygotuje dwa dania z suma i tilapii. Odcinek 9 - Entebbe, Uganda Szef kuchni Kiran Jethwa zatrzymuje się w Entebbe na wybrzeżu Jeziora Wiktorii w Ugandzie. Szuka jadalnych bulw pochrzynu. Następnie przygotuje danie z wieprzowiny i bulw dla zaprzyjaźnionego rolnika. Odcinek 8 - Samburu, Kenia Kiran Jethwa jedzie do regionu Samburu w Kenii. Wybiera się na polowanie na zająca. Z jego mięsa przygotowuje burrito, przysmak, którego jeszcze nigdy nie próbowali mieszkańcy Samburu. Odcinek 7 - Gurage, Etiopia W Gurage w Etiopii szef kuchni Kiran Jethwa degustuje lokalne przysmaki - surową wołowinę i chlebki. Odcinek 6 - Jinja, Uganda W Jinja w Ugandzie, w Jeziorze Wiktorii Kiran łowi okonia nilowego. Przygotowuje też pyszne danie z ryby i bakłażana. Odcinek 5 - Kalifi, Kenia Kucharz Kiran Jethwa odkrywa smaki kuchni afrykańskiej. Podczas inspirujących podróży poznaje mieszkańców wschodniej części kontynentu i ich tradycje kulinarne. Odcinek 4 - Mount Elgon, Uganda Kiran wraz z członkami plemienia Bagisu przedziera się przez lasy wokół wygasłego wulkanu Mount Elgon. Bierze też udział w przygotowaniu potrawy z pędów bambusa. Odcinek 3 - Lamu Kiran wybiera się na kenijską wyspę Lamu, by wraz z jej mieszkańcami łowić homary wśród skał. Następnie przygotuje sycące śniadanie z patatami i plackami ziemniaczanymi. Odcinek 2 - Amhara W Amharze Kiran odkrywa sekrety dwóch najważniejszych składników etiopskiej kuchni: pieczywa indżera i mieszanki przypraw berbere. Odcinek 1 - Kampala Kucharz Kiran Jethwa wybiera się do Kampali w Ugandzie, gdzie uczestniczy w polowaniu na pasikoniki. Przygotowuje inspirowaną kuchnią meksykańską wersję miejscowego przysmaku z owadów, nsenene. Poprzednia 12 Afryka od kuchni w telewizji Piątek 06.07.2018 06:55 Odcinek2 TVP 2 Piątek 20.07.2018 06:55 Odcinek3 TVP 2 Piątek 27.07.2018 06:55 Odcinek4 TVP 2 Piątek 03.08.2018 06:55 Odcinek5 TVP 2 Piątek 17.08.2018 06:55 Odcinek6 TVP 2 Piątek 24.08.2018 06:55 Odcinek7 TVP 2 Piątek 31.08.2018 06:55 Odcinek8 TVP 2 Piątek 07.09.2018 06:55 Odcinek9 TVP 2 Piątek 21.09.2018 06:55 Odcinek10 TVP 2 Piątek 28.09.2018 06:55 Odcinek11 TVP 2 Czwartek 04.10.2018 06:55 Odcinek12 TVP 2 Piątek 05.10.2018 06:55 Odcinek13 TVP 2 Pokaż więcej Pokaż mniej Podobne programy Wojny magazynowe: Kanada Owcze szaleństwo Polowanie na myśliwego Zagadkowe zgony Policja dla zwierząt w RPA Pogotowie ratunkowe dla zwierząt Polskie prywatne zbrodnie Bliźniacze zło Anatomia głupoty według Richarda Hammonda Ślubny salon marzeń