Dolce vita według Davida Rocco Odcinek 8 (Sezon 5) - Mięsna uczta u Daria
Dolce Vita, Kanada 2015
Streszczenie odcinka
"Szef kuchni David Rocco wyrusza w kulinarną podróż po północnych Włoszech. Poznaje miejscowych rybaków, szefów kuchni, rolników, masarzy, serowarów i restauratorów, których łączy zamiłowanie do dobrego jedzenia i śródziemnomorskiego stylu życia. Kosztuje tradycyjnych toskańskich dań i produktów, nie cofa się jednak przed odważnymi eksperymentami. Wytrawne lody, owoce morza z serem czy amerykański Dzień Niepodległości po toskańsku to tylko niektóre wyzwania, z którymi zmierzy się w swoim programie." / "David ponownie odwiedza jednego z najsłynniejszych rzeźników świata, Dario Cecchiniego. Tym razem jednak zamiast osławionego bistecca Fiorentina przyrządzą mniej popularne dania ze ścięgien, chrząstek i kopyt. Przyjacielskie spotkanie miłośników mięsnych dań kończy się kulinarną improwizacją w restauracji Daria w Panzano i kolacją na świeżym powietrzu w jego domu za miastem."
Czas trwania:20 min
Kategoria wiekowa:
Gatunek:Serial/Serial dokumentalny