Fabryki smaku Odcinek 18 (Sezon 4) - Gotowi na galaretkę
Food factory, Kanada
Streszczenie odcinka
Odkrywanie tajemnic produkcji popularnych artykułów spożywczych. Każdy odcinek serialu to wizyta w jednej z fabryk. "Dziś w menu: bezglutenowe batoniki, 250 tysięcy mrożonych batonów truskawkowych, pikantne pierożki z Szanghaju i owocowe galaretki w stylu retro." "Odkrywanie tajemnic produkcji popularnych artykułów spożywczych. Każdy odcinek serialu to wizyta w jednej z fabryk. Kamery śledzą poszczególne etapy produkcji artykułów, które konsumenci zwykle bez zastanowienia biorą ze sklepowych półek. Widzowie mają okazję przekonać się, jak powstają między innymi: pesto, makaron, guma do żucia i kanadyjska whisky. Zobaczą, jak przebiega mieszanie, siekanie, przesiewanie, faszerowanie, zamrażanie, gotowanie, zawijanie, pasteryzowanie, rafinowanie i inne procesy niezbędne do powstania gotowych artykułów spożywczych." "Sprawdzimy, jak matka z córką połączyły siły i dopracowały tradycyjny przepis na bezglutenowe czekoladowo-kokosowe batoniki. Odwiedzimy nowoczesną fabrykę, w której każdego dnia powstaje 250 tysięcy mrożonych batoników truskawkowych. Poznamy ciekawą historię pikantnych pierożków z Szanghaju i dowiemy się, dlaczego nie można zjeść tylko jednego… Na deser zaprezentujemy ręcznie robione galaretki owocowe w stylu retro, którymi zachwyciły się gwiazdy."
Kategoria wiekowa:
Gatunek:Serial/Serial dokumentalny